Ostrava umí čerpat evropské dotace

27.11.2016 11:41

Integrovaný plán rozvoje města v těchto dnech končí. Evropské peníze, které proměňovaly Ostravu v letech 2007 až 2015, dosáhly částky téměř 2,4 miliardy korun. Mezi největší projekty, které až z 85 % financovaly právě prostředky z unie, patří dopravní uzly a terminály, cyklostezky, pavilóny v Zoo i některá sportoviště anebo kulturní zařízení.

Ostrava umí čerpat evropské dotace
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

„Celkem 29 realizovaných projektů bylo rozděleno do dvou oblastí – Magnet regionu a Pól rozvoje. Zatímco dotační prostředky se vyšplhaly na téměř 1,59 miliardy korun, město spolufinancovalo zbylých téměř 760 milionů. Ostrava se částkou vyčerpaných dotací na projekty řadí na špičku v České republice," řekl primátor Ostravy Tomáš Macura.

Dohromady se jedná o částku, která výrazně proměnila nejen centrum Ostravy. Jedná se třeba o kilometry cyklostezek, jen ty v okolí Ostravice stály přes 100 milionů, dále o nejdražší pavilon v historii ostravské Zoo, Pavilon evoluce stál víc než 140 milionů, přístavba Divadla loutek za více než 60 milionů korun a Atletická hala za zhruba 260 milionů korun, to jsou jen některé ze staveb, které zatraktivnily Ostravu a obohatily obyvatelům i návštěvníkům města čas věnovaný relaxaci, zábavě anebo každodenní život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…