Ostrov vzdá hold hudebnímu skladateli J. C. F. Fischerovi

14.08.2017 9:17

V rámci Ostrovského kovářského sympózia, které bylo součástí městských slavností ve dnech 21. – 23. 7., pracovali umělečtí kováři na speciální zakázce pro město Ostrov. Netradičním dílem, které postupně vznikalo pod širým nebem v zámeckém areálu, je klavír. Město jej nechalo vyrobit na počest hudebního skladatele Johanna Caspara Ferdinanda Fischera, studenta zdejšího piaristického gymnázia, který ve druhé polovině 17. století v Ostrově působil jako kapelník u Sasko-Lauenburského dvora.

Ostrov vzdá hold hudebnímu skladateli J. C. F. Fischerovi
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Před očima návštěvníků zámeckého parku kováři vyrobili základ klavíru, pro další úpravy pak bylo dílo převezeno do Květnové. Během středečního odpoledne 9. srpna zavítal starosta Josef Železný k místnímu uměleckému kováři Jiřímu Javůrkovi, aby zhodnotil průběh výroby celé zakázky.

Slavnostní odhalení uměleckého díla se uskuteční v pátek 8. září u příležitosti oslavy 15. výročí znovuvysvěcení Einsiedelnské kaple a 10. výročí ukončení stavební obnovy klášterního okrsku. Právě v klášterním okrsku bude klavír po odhalení trvale umístěn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…