Otrokovice: Vedení města představilo podnikatelům plán rozvoje na dalších deset let

13.04.2024 20:08 | Tisková zpráva

Vzájemná informovanost a sdílení informací pro dosazení žádoucího rozvoje města a povzbuzení dobrých sousedských vztahů byl hlavní cíl setkání vedení otrokovické radnice s podnikateli, jejichž společnosti působí na území města.

Otrokovice: Vedení města představilo podnikatelům plán rozvoje na dalších deset let
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Společným tématem bylo představení nového plánu rozvoje Otrokovic, ale i dopravních staveb na Otrokovicku v režii Zlínského kraje a projekty Krajské hospodářské komory Zlínského kraje. Do velkého sálu Otrokovické BESEDY zavítala přibližně padesátka zástupců společností, firem a podniků, které mají sídlo na území Otrokovic, nebo v jejich bezprostřední blízkosti, aby si vyslechli aktuální informace z města i kraje, které mohou ovlivnit jejich činnost.

S dopravními stavbami, stavem silnic i výdaji do dopravní infrastruktury v majetku Zlínského kraje seznámil přítomné náměstek hejtmana Radek Doležel. Zajímavé projekty připravované Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje představila její ředitelka Renata Brázdilová a zdůraznila také příležitosti v oblasti vzdělávání zaměstnanců a organizace odborných stáží.

Nejrozsáhlejší blok patřil novému strategickému plánu rozvoje města Otrokovice, který přítomným prezentovala starostka Hana Večerková. Vysvětlila, jak tento dokument vznikal, do jakých tematických oblastí je rozdělen i to jaké jsou jeho klíčové projekty pro následujících deset let.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

„Strategický plán a jeho vize se dotýká všech, kdo ve městě žijí, pracují či podnikají. Proto jsme považovali za vhodné, seznámit s jeho obsahem a našimi myšlenkami i subjekty působící v soukromé sféře, protože naše a jejich projekty se mohou vzájemně ovlivňovat. Přála bych si, abychom byli dobrými sousedy a naše aktivity působily pozitivně na rozvoj i dění v Otrokovicích. Na každý záměr je potřeba pohlížet v širších souvislostech a nebrat v úvahu pouze to, zda je v souladu s územním plánem a vměstná se na pozemek, kde je zamýšlen. Byla bych ráda, aby investoři brali v úvahu i kapacity navazující infrastruktury, zejména z pohledu dopravy, navazujících služeb, ale třeba i ekologické zátěže. K tomu je ale nutná dobře fungující komunikace všech zúčastněných. Avizovali jsme, že budeme s podnikateli rádi diskutovat nad jejich záměry, tak aby byly přínosem v celém území. Našim dlouhodobým cílem je otevřenost a transparentnost a i toto setkání považujeme za uložení dalšího dílku do mozaiky s názvem Otrokovice - Chytré město v pohybu, což je také ústřední motto strategického plánu rozvoje,“ komentovala důvody pro setkání otrokovická starostka Hana Večerková.

V závěru setkání přišlo na rozdělení výtěžku sbírky „Otrokovice pomáhají potřebným 2023“ a poděkování zapojeným společnostem, které se na celkové částce významně podílely dary ve výši 373.500. Celkem se pak podařilo nashromáždit 581 600 korun s tím, výtěžek z prodeje občerstvení při rozsvěcování vánočního stromu činil 208 100 korun.

Finanční prostředky byly rozděleny šesti organizacím. Šek v hodnotě 100 000 korun si odnesli zástupci Naděje Otrokovice, Naděje otrokovická o. p. s., Charity Otrokovice, EDUCA Zlín, z. s., projektu NEOCUP. Šek ve výši 81 600 korun obdržel Český červený kříž, Oblastní spolek Zlín. „Zapojení soukromého sektoru do městské charitativní akce je ukázkou fungující spolupráce, za kterou jsme rádi a velmi děkujeme,“ uzavřela Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…