Otrokovice: Radniční budova na náměstí se dočká kompletní rekonstrukce

11.10.2023 22:09 | Tisková zpráva

Síly upřené stejným směrem, dobrá komunikace se spoluvlastníky i možnost získání dotace, která pomůže se spolufinancováním. Výsledkem těchto kroků je rozhodnutí revitalizovat budovu na náměstí, ve které sídlí část Městského úřadu Otrokovice a Policie ČR. Práce by měly být zahájeny ještě v říjnu.

Otrokovice: Radniční budova na náměstí se dočká kompletní rekonstrukce
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Záměr počítá se stavebními úpravami objektu zahrnujícími především obnovu obálky objektu se zaměřením na energetické úspory a přístavbou spočívající v zastavění stávající nevyužívané terasy.

„Vzhledem ke stáří a výrazně zhoršenému technickému stavu budovy počítáme s postupnou kompletní rekonstrukcí budovy, která bude spočívat v opravě a zateplení pláště, opravě střechy, dostavbě konstrukcí, rozvodů a dalších. Stavební práce budou svým obsahem rozděleny na dvě samostatné etapy, kdy první v sobě zahrnuje dostavbu terasy ve druhém podlaží. Navážeme na již dříve realizovanou část a dosáhneme kompletního odstranění vad a statických poruch. Zateplení obvodového pláště včetně střechy i výměna oken a dveří přinesou zlepšení energetických vlastností budovy. V přímé návaznosti pak budou upraveny rampy a provedeny související práce. Ve druhé etapě dojde k vnitřním stavebním úpravám,“ popsal vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29500 lidí

Na úhradě celkových nákladů stavby se bude podílet město Otrokovice spolu s Policií ČR, a to dle vlastnických podílů v poměru přibližně 60:40. Město žádá o dotaci, kdy na svou část plánuje získat 7,5 milionu korun v rámci výzvy Operačního programu Životní prostředí.

„Stávající stav budovy nás přiměl přemýšlet o její revitalizaci, kterou nutně potřebuje. Vzhledem k tomu, že objekt není pouze ve vlastnictví města, bylo třeba zahájit jednání se spoluvlastníkem. Podařilo se nám najít společnou řeč, jejímž výsledkem je oprava budovy a její přestavba. Zastavěním nevyužívané terasy se budova přizpůsobí sousedním objektům. Rekonstrukce přinese atraktivnější vzhled, zlepšení technických vlastností, ale i efektivnější využití objektu,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Kromě Policie ČR v budově sídlil i Odbor školství a kultury Městského úřadu Otrokovice, který se přesunul do prostor bývalé služebny městské police v přízemí druhé budovy úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…