Pardubice: Do ulic vyjíždějí kropící vozy

31.05.2018 13:47

Vlna veder, při níž se teploty v Pardubicích šplhají ke 30 stupňům Celsia, přiměla pardubickou radnici s více než měsíčním předstihem vyslat do ulic města kropící vozy. Počínaje středou, budou jednou až dvakrát denně kropit ulice v centru. Toto opatření má osvěžit klima ve městě, ale zejména snížit prašnost a intenzitu přízemního ozónu.

Pardubice: Do ulic vyjíždějí kropící vozy
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V letních měsících, v případě suchého počasí, skrápíme v centru města komunikace a chodníky operativně i dvakrát týdně, aby se spláchnul prach. Letošní květnová horka už ale město rozpálila, zřejmé je to zejména ve středu města. Proto jsme se rozhodli objednat kropení v centru Pardubic, které vzduch osvěží a částečně sníží i pocitovou teplotu,“ řekl Pavel Bureš z odboru dopravy pardubického magistrátu.

Kropit by se mělo denně zhruba kolem jedenácté hodiny dopoledne zejména na třídě Míru, Masarykově náměstí, ulici 17. listopadu a na Palackého, tedy na nejfrekventovanějších místech. Druhý výjezd vozů s cisternami je plánován na odpolední hodiny, rozhodovat ale bude samozřejmě i počasí. Jedno zkropení přijde městský rozpočet zhruba na 3000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…