Pardubice: Ke „Žluťáku“ povede nová silnice

05.12.2017 18:10

Obyvatelé ulice Ke Koupališti v Polabinách budou mít lepší přístup ke svým domům. Během prosince tu bude dokončena rekonstrukce komunikace i chodníků. Vydlážděn bude také spojovací chodník do ulice Mezi Zahradami. Celá akce, která přijde na téměř pět milionů korun, je financována z rozpočtu města, částečně se na ní podílel také městský obvod Pardubice II.

Pardubice: Ke „Žluťáku“ povede nová silnice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Před více než rokem a půl přišly plynárny a VAK Pardubice se záměrem rekonstrukce plynovodu, kanalizace a vodovodu v ulici Ke Koupališti. A protože tato ulice přímo navazuje na nedávno rekonstruovanou ulici Studentskou, tak se rekonstrukce přímo nabízela. Kdo tudy v posledních letech procházel, či sem zajížděl, ví, že tato ulice volala po stavebním zásahu dosti naléhavě,“ řekl Radek Hejný, starosta městského obvodu, který zajišťoval projektovou přípravu rekonstrukce.

Po dokončení rekonstrukce sítí začaly počátkem října práce na komunikacích. Chodníky i silnice nejen že dostaly nové povrchy z asfaltového betonu a betonové dlažby, ale prošly celkovou rekonstrukcí včetně podkladu, odvodnění a jeho napojení na stávající kanalizaci. „Ulice je zrekonstruována v celé své délce, od křižovatky U Josefa, až k music clubu Žlutý pes. Součástí celé investiční akce bylo i vybudování spojovacího chodníku ulic Ke Koupališti a Mezi Zahradami,“ dodala Helena Dvořáčková, náměstkyně primátora pro investiční výstavbu.

Dodavatelem stavby byla a.s. Chládek a Tintěra, rekonstrukce přijde na zhruba 4,8 milionu korun (s DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…