Pardubice: Na radnici zavlaje černá vlajka, připomene oběti koronaviru

21.03.2021 11:47

Radnice se v pondělí 22. března připojí k celorepublikovému pietnímu aktu Minuta ticha, věnovanému obětem onemocnění Covid-19. Město památku více než dvaceti tisíc obětí uctí vyvěšením černé vlajky, která bude na pardubické radnici vlát od pondělního rána.

Pardubice: Na radnici zavlaje černá vlajka, připomene oběti koronaviru
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Právě v pondělí to totiž bude přesně rok, kdy v souvislosti s tímto onemocněním v naší zemi zemřel první pacient. „Věřím, že se nám s narůstající proočkovaností podaří tuto náročnou dobu překonat, aby počet obětí zůstal co nejnižší. Tento akt vnímám jako projev úcty k těm, kteří této nemoci podlehli, i jako projev soucitu s těmi, kteří přišli o své blízké,“ uvedl primátor Pardubic Martin Charvát.

Podnět na uspořádání tohoto pietního aktu vzešel od občanské iniciativy Minuta ticha, ke které se připojila také Česká biskupská konference. V pondělí v pravé poledne se v rámci piety rozezní zvony tuzemských kostelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…