Pardubice: Práce na nové kuchyni započaly, hotovo bude na jaře

01.11.2017 19:02

Kuchařky a kuchaře v Domově pro seniory U Kostelíčka od dnešního dne střídají řemeslníci. Jejich úkolem nyní bude během šesti měsíců stravovací provoz v domově kompletně modernizovat. Díky rekonstrukci, která vyjde na zhruba 42 milionů (včetně DPH), tak bude možné navýšit denní kapacitu jídel z 1000 na 1500 porcí.

Pardubice: Práce na nové kuchyni započaly, hotovo bude na jaře
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Stavební práce bude provádět společnost Marhold a.s., dodávku technologického a gastro vybavení kuchyně pro změnu zajistí firma Multi CZ s.r.o. Ta se také postará o zkušební provoz a zaškolení pracovníků Sociálních služeb města Pardubic. „Dodavatel gastronomické technologie musí pracovníky podrobně seznámit s obsluhou jednotlivých zařízení. Po dobu 14 dnů bude v nové kuchyni v rámci zkušebního provozu přítomen technik dodavatele pro případ, že by bylo nutné řešit nějaké problémy s dodanou technologií,“ podotýká Petr Krejčí, ředitel Sociálních služeb města Pardubic, které Domov pro seniory U Kostelíčka provozují.

V rámci modernizace stravovacích prostor dojde například k dispozičním úpravám kuchyně a jídelny. „Jídelna bude o něco menší, což naopak umožní získat potřebné prostory varny a navýšit tak kapacitu připravovaných jídel až na 1500 porcí. Stravovací provoz v Domově pro Seniory U Kostelíčka funguje již od roku 1995 a využívají jej i klienti Domova pro seniory na Dubině, Denního stacionáře Slunečnice a pečovatelská služba. Modernizace kuchyně a souvisejících prostor je tak více než nutná,“ uvádí náměstek primátora zodpovědný za sociální politiku Jakub Rychtecký. Dodává, že stravování v době rekonstrukce budou zajišťovat stále Sociální služby města Pardubic prostřednictvím vlastních zaměstnanců v dočasně pronajatém kuchyňském prostoru.

Jedna z největších investic v oblasti péče o seniory

Během celkové rekonstrukce budou také vyměněny stávající podlahy, rozvody vody, kanalizace, plynu, elektroinstalace, vzduchotechniky a vytápění. „Objekt bude odkanalizován od splaškových, tukových a technologických vod a přibydou zde také dva plynové kotle pro ohřev vody. Rovněž dojde k posílení přípojky plynu a předpokládáme, že budou vyměněny i staré a nevyhovující okenní výplně, zejména po obvodu jídelny,“ popisuje další stavební úpravy primátor města Martin Charvát. „Navíc se jedná o jednu z největších investic v oblasti péče o seniory v Pardubicích,“ doplňuje primátorova slova náměstkyně Helena Dvořáčková, zodpovědná za investice a územní plánování.

Celkové náklady investiční akce dosáhnou výše 42,4 milionu korun (včetně DPH), přičemž 21,9 milionu korun pokryje dotace Ministerstva práce a sociálních věcí. Moderní gastro vybavení přitom vyjde na 20 milionů korun (včetně DPH), stavební úpravy kuchyně a souvisejících prostor pak na necelých 22,4 milionu korun (včetně DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

13:37 Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

Až do 16. června je možné si na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti prohlédnout putovní výstavu P…