Pardubice: První let do Alicante startuje sezonu dovolených

24.03.2018 16:56

V pondělí zahajuje provoz pravidelná letecká linka z Pardubic do španělského Alicante. S jejím zřízením tak na pardubickém letišti začíná platit nový letový řád. Od června do září mu budou dominovat lety za sluncem. Nejvíce jich bude směřovat do bulharského Burgasu.

Pardubice: První let do Alicante startuje sezonu dovolených
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Inaugurace linky Pardubice – Alicante předznamenává dovolenkovou sezonu. Linka bude operována irskou společností Ryanair, která už od loňského září provozuje třikrát týdně pravidelný letecký spoj mezi Pardubicemi a Londýnem. Od konce března bude nově dvakrát týdně, v pondělí a ve čtvrtek, zajišťovat také letecké spojení mezi Pardubicemi a španělským jihem. „Zřízení nové linky samozřejmě vítám a dokazuje to, že společnost Ryanair hodnotí létání z Pardubic pozitivně. Alicante je zajímavá a atraktivní destinace. Otevírá se nám tak možnost prožít třeba prodloužený víkend v temperamentní zemi u moře,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Od června pak přibudou v letovém řádu pardubického letiště ještě charterové lety. „Situace je o poznání lepší, než v loňském roce. O letenky do Alicante je od počátku velký zájem, nabídka charterových letů je oproti loňsku o dvě destinace, řecký Heraklion a tureckou Antalyi, bohatší a doufám, že se v příštích letech dočkáme dalších destinací,“ řekla Hana Šmejkalová, ředitelka mezinárodního letiště Pardubice. Stejně jako v loňském roce budou z Pardubic odlétat i letadla s rekreanty na Rhodos, do bulharského Burgasu a černohorské Podgorici.

Nejfrekventovanějším dnem na pardubickém letišti bude v létě čtvrtek, kdy odtud budou odlétat letadla do Burgasu, Antálie, Londýna i Alicante, nejvíce letadel, pět týdně, bude v době dovolených směřovat do Burgasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…