Pardubice: Sociální podnikání ve městě podpoří půlmilionová dotace

22.06.2018 13:01

Radnice by ráda zvýšila zaměstnanost osob, pro které je hledání práce poněkud obtížnější. Jedná se zejména o osoby se zdravotním postižením, duševním onemocněním či o mladé lidi, kteří například opouštějí ochrannou výchovu. Město se proto rozhodlo vyhlásit tematickou výzvu ve výši půl milionu korun, jejímž cílem je podpořit místní sociální podnikání a stávající sociální podniky.

Pardubice: Sociální podnikání ve městě podpoří půlmilionová dotace
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Vyhlášená tematická výzva je rozdělena do dvou oblastí, přičemž tu první město cílí na vytvoření pracovních míst pro mentory. „Osoby, které jsou dlouhou dobu bez zaměstnání či třeba, z důvodu nějakého handicapu, ještě zaměstnány nebyly, nemají vytvořené pracovní návyky a potřebují o to výraznější podporu, jež se v běžném provozu těžko hledá. Proto má dotace pomoci podnikům, aby mohly vytvořit úvazek pro pracovního asistenta, jenž má těmto osobám pomoci si čerstvě nabyté pracovní místo udržet. Dotační peníze mohou sociální podniky také použít do zařízení a vybavení, která si budou muset pořídit k tomu, aby mohly realizovat svou činnost,“ dodává náměstek primátora pro sociální politiku Jakub Rychtecký.

Řada lidí, ať už se jedná o osoby s duševním či fyzickým handicapem nebo osoby bez přístřeší, má na trhu práce při hledání zaměstnání ztížené podmínky. „Komise pro sociální a zdravotní věci proto rozhodla Radě města Pardubic navrhnout, aby byla vyhlášena tematická výzva zaměřená na podporu sociálního podnikání a zaměstnanost osob, pro které uplatnění na trhu práce není zrovna snadné a které se často neobejdou bez pomoci při hledání vhodné pracovní pozice,“ podotýká Ivana Dolečková, místopředsedkyně Komise pro sociální a zdravotní věci při Radě města Pardubic.

Osoby, na něž je dotace zaměřena, musí mít své trvalé bydliště na území statutárního města Pardubice a stejně tak zde musí působit i podnik, který o dotaci zažádá. Celkem město mezi žádosti rozdělí půl milionu korun, každý projekt přitom bude podpořen částkou v maximální výši 100 tisíc korun.

Zájemci o podporu mohou podávat své žádosti od 1. do 17. srpna 2018 do 12:00 hodin. Veškeré informace včetně podmínek poskytování žádostí a kontaktů budou k dispozici na webu města v sekci Veřejná podpora – dotace a granty (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…