Pardubice: Svatební síň se „obléká“ do nového

06.01.2012 12:12

Ve zcela novém hávu přivítá v letošním roce svatebčany obřadní síň na pardubickém magistrátu. Se začátkem nového roku ji totiž čeká rekonstrukce, kterou si po sedmnácti letech provozu bezesporu zaslouží. První svatebčané do nové síně vstoupí 25. února 2012, o dva dny dříve budou moci zdařilost rekonstrukce posoudit rodiny při vítání občánků.

Pardubice: Svatební síň se „obléká“ do nového
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Interiéry naší obřadní síně pocházejí z roku 1995. Je tedy logické, že jsou zastaralé a poplatné době v níž vznikly,“ řekla vedoucí hospodářské správy radnice Květa Baladová. Po téměř dvacetileté službě je interiér i značně opotřebený. Vždyť obřadní síní během těchto let prošly desetitisíce lidí – snoubenců, svatebčanů, příbuzných novorozených občánků města a podobně.

Modernizace obřadní síně a předsálí bude stát zhruba milion korun. Nezmění se při ní dispozice přízemních prostor, vyměněny však budou podlahové krytiny i nábytek a zcela se změní výzdoba čelní stěny obřadní síně. Termín rekonstrukce byl zvolen tak, aby co nejméně omezil snoubence ve výběr data svatby. Právě počátkem roku totiž bývá zájem o obřady minimální.

„První svatba v nové síni se uskuteční 25. února v 11:30 a pak už se bude oddávat prakticky po celý rok,“ řekla vedoucí matriky Zdeňka Havlíčková. „První letošní svatbu však budeme mít v Pardubicích již 7. ledna. Odehraje se netradičně v historickém sále radnice a nebude to svatba ledajaká, ale svatba přímo zlatá,“ dodala matrikářka.

V Pardubicích v posledních letech ročně uzavírá manželství zhruba 400 párů. Největší zájem o svatby je tradičně v dubnu a v letních měsících - od června do září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mesto-pardubice.cz

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…