Pardubice: Vlastníci historických domů mohou žádat o dotace na opravy

20.10.2017 9:19

Vlastníci domů v pardubickém historickém centru mohou do počátku listopadu žádat o dotace na opravy svého majetku, které plánují na rok 2018.

Pardubice: Vlastníci historických domů mohou žádat o dotace na opravy
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Dotace mohou čerpat prostřednictvím Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. V letošním roce získají z tohoto programu dotaci majitelé čtyř kulturních památek v pardubické památkové rezervaci.

Vlastníci památkově chráněných objektů čerpají dotace z programu na obnovu památek v pardubické památkové rezervaci pravidelně již řadu let. Jen za posledních pět let investovali majitelé do oprav 23 objektů v historickém centru zhruba 5 milionů korun. Letos možnosti získat dotaci od státu a města využili majitelé dvou měšťanských domů a pardubického Zámku.

Vlastníci, kteří chtějí čerpat dotace na obnovu památek v roce 2018, musejí doručit vyplněný anketní dotazník programu na podatelnu magistrátu na Pernštýnském náměstí do 2. listopadu 2017 do 15:30 hod. Anketní dotazník je ke stažení na internetových stránkách města pod odkazem projekty spolufinancované z dotačních programů (https://www.pardubice.eu/projekty/projekty-spolufinancovane-z-dotacnich-programu/), případně je k vyzvednutí v kanceláři oddělení strategického rozvoje města, telefon: 466 859 475.

Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón od roku 1992 napomáhá obnově kulturních památek v nejcennějších částech historických sídel, prohlášených za památkové rezervace a památkové zóny. Pardubické staré město je městskou památkovou rezervací od roku 1964.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…