Pardubice mají nové zastupitelstvo

20.11.2018 15:14

Ve společenském sále pardubické radnice včera složilo slib 39 nových zastupitelů, zvolených v říjnových komunálních volbách do Zastupitelstva města Pardubic. Jejich prvním úkolem v tomto volebním období byla volba primátora Pardubic, kterým se stal Martin Charvát (ANO), jeho čtyř náměstků a jedenáctičlenné rady města.

Pardubice mají nové zastupitelstvo
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Město v následujícím čtyřletém období povede koalice složená ze zastupitelů zvolených za hnutí ANO, ODS, ČSSD, Sdružení pro Pardubice a částečně i Koalici pro Pardubice. Primátor Charvát, který bude z titulu své funkce zodpovědný za dotační politiku, projektový management, strategický plán a rozvoj města a veřejné zakázky bude mít v následujících letech čtyři náměstky.

Prvním náměstkem a statutárním zástupcem primátora bude Petr Kvaš (ODS), jeho resorty budou urbanismus, architektura, doprava a oblast informačních technologií. Náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO) bude mít v gesci, stejně jako v minulém období, investiční výstavbu, správu majetku a nově životní prostředí. Jakub Rychtecký (ČSSD) sociální politiku, zdravotnictví, školství a sport a Jan Mazuch (ODS) bude zodpovědný za ekonomiku a rozpočet, kulturu, cestovní ruch a správu kapitálových podílů společností.

Rada města bude stejně jako v minulém volebním období jedenáctičlenná. Kromě pěti uvolněných politiků v ní zasedne Jiří Rejda z ANO, Vítězslav Štěpánek z ODS, , Tomáš Pelikán a Vladimír Martinec (oba za SPP), Ludmila Ministrová (KPP) která byla pověřena řízením a koordinací aktivit spolku Turistické oblasti Pardubicko – Perníkové srdce Čech,z.s, a Vít Ulrych (KPP) pověřený k jednání o Nadačním fondu Pardubické nemocnice a zastupování města v tomto nadačním fondu a pro jednání v oblasti zdravotní péče s Pardubickou nemocnicí a Pardubickým krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…