Pelhřimov: Kožené svítání v Galerii M

06.10.2018 11:44 | Zprávy

Zvláštní obrazy vytvořené z kůže, kožené plastiky, olejomalba, osobitá kožená galanterie – to vše je do konce října k vidění a k zakoupení na výstavě „Kožené svítání“ v pelhřimovské Galerii M.

Pelhřimov: Kožené svítání v Galerii M
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Autorkou těchto děl je Blanka Mudrová z Rynárce, držitelka značky „Vysočina regionální produkt“. Blanka Mudrová se v Galerii M představuje už počtvrté, ale jinak svou tvorbu prezentuje na výstavách v České republice i v zahraničí a také na nejrůznějších řemeslných jarmarcích a na akcích zaměřených na ruční tvorbu.

Jak zaznělo v neděli 30. září při vernisáži výstavy, Blanka Mudrová do své práce vkládá svůj vlastní specifický poetický styl, který se prolíná všemi výrobky z její dílny. Podněty pro svá díla hledá v přírodě a ve všedních věcech kolem sebe. „Pro své olejomalby nachází inspiraci zejména v kráse Krkonoš, kde nejraději tráví svůj volný čas. Důkazem je obrázek s názvem Remízek ve Vítkovicích, kde je zachyceno dobové stavení z předminulého století. Tato chaloupka je autorčin nejoblíbenější inspirační zdroj. Kožené obrazy v sobě skrývají krásu a ladnost kopců Vysočiny, která je pramenem těchto inspirací. V obrazech můžeme najít cit, vášeň, přírodu, život,“ představila autorku a její díla v úvodu vernisáže Veronika Pudíková. Autorka sama o svých dílech říká, že mají duši a jejich majitel s nimi musí souznít. Kdo by se chtěl dozvědět více, má příležitost navštívit její ateliér v Rynárci například o víkendu během Dnů otevřených ateliérů 6. a 7. října.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…