Pelhřimov: Město koupí obchodní centrum Vysočina

30.09.2023 11:17 | Tisková zpráva

Pelhřimovští zastupitelé rozhodli o koupi obchodního centra Vysočina do vlastnictví Města za cenu 48 000 000 korun. S nákupem nemovitosti získá město také pozemek o rozloze asi 6000 čtverečních metrů v ochranném pásmu městské památkové rezervace.

Pelhřimov: Město koupí obchodní centrum Vysočina
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Záměrem radnice je prozatím spodní část obchodního centra Vysočina využít pro komerční účely a vrchní část by měla poskytovat zázemí spolkům a komunitním organizacím. Detailní využití bude samozřejmě předmětem dalších jednání, stejně tak i rozfázování následných rekonstrukčních prací.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11916 lidí

Rozhodnutí koupit OC Vysočina předcházela ze strany radnice dlouhá jednání s majitelem budovy, společností Kubík Vysočina, s.r.o., který měl dalšího potenciálního zájemce, jehož záměrem využití byla ubytovna, restaurace a diskotéka, což bylo z hlediska Města absolutně nepřípustné.

„Viděli jme studii, v níž byla ubytovna určená pro 150 až 200 lidí, což byl také impulz se k této záležitosti opět vrátit,“ uvedl starosta Ladislav Med. „Jsem velmi rád, že se obchodní centrum koupilo za výrazně nižší cenu, než jsme se rozhodovali před rokem, kdy cena byla 65 milionů korun,“ doplnil starosta.

Město Pelhřimov v příštím roce zadá studii na provozně technické využití budovy, která také ukáže směr, jakým se v nejbližších letech vydat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dvůr Králové nad Labem: Revitalizace sídliště v ulici Karolíny Světlé potrvá 17 týdnů

16:31 Dvůr Králové nad Labem: Revitalizace sídliště v ulici Karolíny Světlé potrvá 17 týdnů

Plánovaná revitalizace sídliště v lokalitě ulice Karolíny Světlé odstartuje v pondělí 3. června 2024…