Pelhřimov: Muzeum rekordů si ke 25. narozeninám nadělilo nejtěžšího kapra

11.07.2019 7:35

Muzeum rekordů si ke 25. narozeninám nadělilo nejtěžšího kapra! Ulovil ho ve svazových vodách České republiky Stanislav (Stanley) Blažka. Vážil 32 kg a měřil 110 cm.

Pelhřimov: Muzeum rekordů si ke 25. narozeninám nadělilo nejtěžšího kapra
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Kapr (následně pojmenovaný Fantastic) byl po změření a zvážení vypuštěn zpět do vody a jeho fotografie byla umístěna do Domácnosti obra Pejráka ve čtvrtém patře pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit. Přijeďte se na něj podívat, máme otevřeno každý den od 9 do 17 hodin a těšíme se na vás!

PS. Na video z úspěšného lovu se můžete podívat na facebooku Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov nebo ZDE.

Muzeum rekordů a kuriozit otevřelo své brány 30. června 1994 a je dosud jediné svého druhu v Evropě. Dvě vnitřní expozice se stovkami unikátních exponátů a zahrada s obřími předměty. Otevřeno denně od 9 do 17 hodin. Své štěstí můžete v historické věži vyzkoušet při „hodu“ 164 kilogramovou hrací kostkou a na unikátní model Pražského hradu, slepený ze špejlí, čas od času míří legendární sovětský tank T34. Občerstvení u nás podáváme z obřího porcelánového šálku nebo největšího keramického korbele v Čechách. Svůj čaj si zamícháte dvoumetrovou dřevěnou lžičkou a vyzkoušet si můžete i mega velkou zimní bundu.

Dvoumetrovou tužkou maluje nejrychlejší karikaturista světa, pro nejmenší návštěvníky máme připraveného největšího kačera a na svou akci si od nás můžete půjčit největší funkční krasohled v Čechách! Základ expozice Zlaté české ručičky tvoří více než 90 předmětů zhotovených ze zápalek a zápalkových hlaviček. Na sirkovou kytaru si zahrál virtuos Štěpán Rak, korintskou vázu vyrobenou z 51124 zápalkových hlaviček obdivoval světoznámý fotograf Jan Saudek a společnost jim dělá i Mexická tanečnice či kovboj na koni.

Funkční mramorové housličky reprezentovaly Českou republiku na světové výstavě EXPO v Šanghaji, čtyřmetrový plyšový medvídek Kuky přicestoval z Mezinárodního filmového festivalu, miniaturní zlatá klícka z Brna a štípaná dřevěná holubička se narodila v Pelhřimově. Na rozlehlé zahradě náležející k expozici uvidíte dvoumetrový trychtýř, kterým sbíráme vodu ze všech koutů planety Země, obří konvičku na čaj a mega příbor, se kterým sníte i mamuta!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…