Pelhřimov: Pocitová mapa sklidila pochvaly i podněty pro zlepšení

26.02.2024 22:09 | Tisková zpráva

Lidé v loňském roce příležitostně zaznamenávali do pocitové mapy místa, která v Pelhřimově mají rádi, nebo která by proměnili či zvelebili. K dispozici měli mapu města Pelhřimova, která sloužila jako podklad pro sběr dat. Jedná se o další nástroj participativního plánování veřejných prostor, který nabízí občanům možnost aktivně se zapojit do sběru informací a názorů na lokality, v nichž například bydlí.

Pelhřimov: Pocitová mapa sklidila pochvaly i podněty pro zlepšení
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Výsledky pocitové mapy za loňský rok využijeme hlavně jako podpůrný podklad nejen pro plánování investičních akcí. Informace a názory občanů jsou pro nás velmi cenné a je nám ctí se s vámi setkávat. Veškeré podněty, připomínky či pochvaly jsme pečlivě zaznamenali a projednali. Není bohužel v našich silách vyhovět všem požadavkům, ale některé samozřejmě realizujeme co nejdříve,“ uvedl místostarosta Karel Kratochvíl.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50006 lidí

„Občané nám vlastně sdělili pocit, který v nich dané místo, které označili v mapě vyvolává. Pocit a prostor jsou totiž velmi propojené, jelikož každé místo vyvolává v lidech něco jiného, a právě to nás zajímá. A nám to dost pomůže,“ doplnil místostarosta.

Pocitová mapa bude fungovat i v letošním roce a intenzivněji. Poprvé se objeví u informačního stánku města Pelhřimov na Velikonočním Mini jarmarku v sobotu 23. března 2024 na Masarykově náměstí. „Občané si mohou ke stánku třeba přijít pouze jen tak popovídat. Zároveň se budou moci vyjádřit k budoucnosti využití prostor OC Vysočina, kdy své názory mohou prodiskutovat s odborníky,“ vyzývá občany místostarosta. Představitelé města chtějí být k dispozici občanům blíže nejen v prostorách radnice a v pracovní dny.

V roce 2023 lidé zaznamenali do pocitové mapy celkem 8 pochval na zeleň, květnaté louky a kulturu ve městě. Drobných podnětů na zlepšení či doplnění laviček a úpravy zeleně bylo zaznamenáno 11, tyto podněty již byly realizovány. Dalšími připomínkami, kterých bylo 41, se vedení města bude postupně zabývat v rámci koncepcí, studií či projektových dokumentací.

Co se týká ankety hlasování v systému Munipolis o projektech participativního rozpočtu Společnou cestou, bylo podáno celkem 36 podnětů k řešení či zamyšlení.

Moc děkujeme všem, kteří se zapojili či zapojí. Váš názor nás zajímá!

Výsledky sběru dat v rámci pocitové mapy a v rámci ankety hlasování v systému Munipolis o projektech participativního rozpočtu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…