Pelhřimov: Studenti Obchodní akademie si vyzkoušeli práci na městském úřadě

08.04.2024 22:09 | Tisková zpráva

V rámci úzké spolupráce mezi Městem Pelhřimov a střední školou Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov se otevřela cenná příležitost pro studenty druhého ročníku Obchodní akademie. Město Pelhřimov se rozhodlo poskytnout odbornou praxi pro tyto mladé lidi, kteří se tak mohli přesunout z teoretického učebního prostředí do praktického provozu městského úřadu.

Pelhřimov: Studenti Obchodní akademie si vyzkoušeli práci na městském úřadě
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Praxe studentů trvala čtyři dny. Během této doby mělo 56 studentů příležitost seznámit se s různými aspekty správní činnosti, která se vykonává na městském úřadě. „Pracovali na různých pracovištích a získali tak nejen teoretické znalosti, ale také praktické dovednosti a zkušenosti. Studenti měli možnost nahlédnout do řízení a struktury státní správy v přenesené působnosti,“ sdělil tajemník MěÚ Pelhřimov Jan Machyán.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

„Seznámili se s činností jednotlivých orgánů a způsobem zajišťování správních agend. Prakticky se věnovali vedení evidencí podle platných předpisů, vystavování úředních dokladů, a dalším aspektům správního řízení," doplnil tajemník Machyán.

Díky praxi na městském úřadě měli studenti možnost pracovat s různými agendami, jako jsou dopravní agendy, sociální odbor, místní šetření, kyberbezpečnost, školství, matrika, nebo Obecní živnostenský úřad. Navíc měli někteří příležitost sledovat a zkoumat, jak lidé respektují dopravní značení při čištění komunikací, což představuje praktickou stránku jejich práce.

V závěru své praxe se studenti seznámili se svými poznatky a zkušenostmi z krátkodobé pozice úředníka. Tato praxe nejen rozšířila jejich znalosti, ale také jim poskytla cenné dovednosti a perspektivu, jak funguje veřejná správa v praxi.

„Jsme rádi, že Město Pelhřimov mělo možnost podpořit vzdělávání mladých lidí a těšíme se na další spolupráci, která bude pokračovat pro další ročníky v následujícím období. Cílem partnerství je zkvalitnění odborných znalostí a dovedností studentů, celková podpora jejich profesního a osobního rozvoje. Úzké propojení mezi školou a městem je pro obě strany přínosem,“ uvedl tajemník závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…