Písek: Dobrovolní hasiči mají nový vůz

12.10.2015 6:28

Nový dopravní automobil usnadní práci Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Písku

Písek: Dobrovolní hasiči mají nový vůz
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Dobrovolní hasiči mají nový vůz. Vyrážet bude třeba k likvidaci nebezpečného hmyzu. Hodnota dopravního automobilu bez věcných prostředků požární ochrany, které dodalo město Písek, byla 1.595.990 Kč. Z této hodnoty 1 mil Kč uhradilo město Písek a 600 tisíc Kč poskytlo v rámci grantového programu na podporu obnovy zásahových požárních automobilů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Jihočeského kraje, zařazených do kategorie JPO II a JPO III Jihočeský kraj. Hodnota i s vybavením je 2,3 mil Kč.

Automobil DA L značky IVECO poslouží především pro přepravu členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Písek. Vozidlo bude také pomáhat při zajišťování ochrany obyvatel, omezování škod na životním prostředí, při mimořádných událostech a živelních pohromách. Bude přednostně využíváno pro technické zásahy, jako je čerpání vody ze zatopených nemovitostí, odstraňování padlých stromů a dalších překážek.

Je vybaveno úložným prostorem s úchytnými prvky určenými pro upevnění požárního příslušenství. Výše popsané zásahy už tak nebudou muset být prováděny velkým vozidlem LIAZ 101.850 CAS 25, které bylo vyroben již v roce 1987 a jeho provoz je výrazně nákladnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …