Písek: Jedenkrát v měsíci budou moci snoubenci uzavřít „úřední sňatek“

24.10.2023 13:05 | Tisková zpráva

Každé druhé úterý v měsíci, vyjma července a srpna, budou moci snoubenci uzavřít sňatek formou úředního aktu v budově Městského úřadu Písek v Budovcově ulici.

Písek: Jedenkrát v měsíci budou moci snoubenci uzavřít „úřední sňatek“
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Radnice tak reaguje na požadavek snoubenců, kteří si přejí uzavřít pouze sňatek za přítomnosti oddávajícího a svědků, bez hudebního doprovodu a květinové výzdoby. Tyto obřady se budou konat vždy od 13:00 do 15:00. Schválila to rada města na svém říjnovém jednání.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31700 lidí

„V poslední době přibylo snoubenců, kteří preferují pouze formální obřad, a to například z důvodu, že se nejedná o jejich první sňatek, nebo protože oslavu svého sňatku plánují v jiný den nebo na jiném místě, než je stanovený den pro oddávání. V poslední době také přibývá sňatků občanů, kteří se sezdáním zajišťují na společné stáří, mají pak právo na předložení zdravotní dokumentace, nebo sňatkem řeší budoucí vypořádání majetku v případě dědictví. Zavedením sňatku formou úředního aktu se takovým párům snažíme vyjít vstříc,“ řekl místostarosta Josef Soumar.

„Klasické“ svatební obřady zůstanou v Písku zachovány bez omezení. Je pro ně vyhrazen pátek od 9:00 do 14:00 nebo sobota od 10:00 do 15:00 hodin. Manželství je možné uzavřít v obřadní síni radnice na Velkém náměstí, v koncertní síni Trojice nebo na jiném, matrikou odsouhlaseném místě. Termíny svatebních obřadů na rok 2024 jsou již vypsány a lze je najít ZDE.

K svatbám na radnici nebo v Trojici město Písek zajišťuje živou hudbu (v případě radnice elektronické varhany, v případě sv. Trojice varhany a klavír) a snoubenci mají možnost vybrat si repertoár. Svatební obřady na jiném vhodném místě, např. pod širým nebem, v penzionu, hotelu, na louce, jsou po dohodě a místním šetření povolovány od začátku dubna do konce října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…