Písek: Město prodá další pozemky v průmyslové zóně

15.08.2017 7:35

Pozemky v průmyslové zóně o celkové výměře přes deset hektarů prodá město Písek společnosti s.n.o.p.cz, a. s. Na včerejším jednání o tom rozhodli písečtí zastupitelé. Firma zde plánuje postavit nový výrobní závod, kde by v budoucnu našlo uplatnění kolem dvou stovek zaměstnanců.

Písek: Město prodá další pozemky v průmyslové zóně
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Nejpozději do dvou let předpokládáme zahájení 1. etapy výstavby s.n.o.p.cz, a.s. II v Písku na ploše o rozloze cca 10 000 m2. S ohledem na vývoj automobilového průmyslu je vize na další dostavbu 20 000 m2,“ říká Petr Pechek, výkonný ředitel společnosti.

Kupující bude povinen vytvořit po dohodě s odborem životního prostředí pás zeleně tam, kde pozemky sousedí s rodinnou zástavbou městské části Purkratice. Zastupitelé tak reagovali na připomínky zdejšího osadního výboru.

„Prodejem pozemků bude vyřešen poslední zbytek severní průmyslové zóny. Vzhledem k tomu, že schválená prodejní cena činí 300 korun za metr čtvereční, město získá do svého rozpočtu zhruba 30 milionů, které bude moci použít na další investice či snížení rozpočtového schodku,“ uvádí Josef Knot, místostarosta města.

S.n.o.p.cz, a. s. funguje v Písku už od devadesátých let minulého století. Na nových pozemcích v rámci 1. etapy výstavby plánuje investice okolo 350 milionů korun. Projekt počítá také s dosud chybějícím parkovištěm pro kamiony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…