Písek: Město začíná hledat ředitele nového domova pro seniory

21.03.2023 13:07 | Tisková zpráva

Město Písek začíná hledat ředitele pro nový domov pro seniory, který vzniká přestavbou objektu bývalého internátu v Sovově ulici. Zároveň připravuje všechny podklady potřebné pro vznik zapsaného ústavu, jehož prostřednictvím bude zařízení provozovat.

Písek: Město začíná hledat ředitele nového domova pro seniory
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Již jsme také vybrali název pro budoucího zapsaný ústav, a to Domov Sovova. Při jeho navrhování jsme vycházeli z toho, že veřejnost nový domov spojuje právě se Sovovou ulicí,“ řekl místostarosta Michal Přibáň. Předpokládá se, že domov začne přijímat první klienty na začátku roku 2025. 

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38692 lidí

„V současnosti pracujeme na zakládací listině zapsaného ústavu, kterou chceme v září předložit zastupitelstvu. Jakmile bude schválena, budou moci následovat další kroky, například zápis ústavu do veřejného rejstříku, zřízení bankovního účtu nebo získání živnostenských oprávnění pro vedlejší činnost ústavu. To vše bychom chtěli stihnout do konce tohoto roku,“ uvedl místostarosta.

V roce 2024, kdy by měla být ukončena rekonstrukce objektu, budou všechny kroky směřovat k zahájení samotného provozu zařízení, jež bude kromě sociální služby provozovat i vývařovnu pro seniory. Ty bude mít na starosti již ředitel a správní rada.

„Budou muset zajistit registraci zapsaného ústavu jako poskytovatele pobytové sociální služby, podat žádost o zařazení domova do krajské sítě sociálních služeb Jihočeského kraje a žádost o vydání Pověření k zajištění dostupnosti poskytování sociální služby,“ vyjmenoval několik nezbytných kroků Michal Přibáň. Doplnil, že pro rozjezd zařízení bude nutné přijmout i potřebný počet kvalifikovaného personálu, který bude zajišťovat péči o klienty a také chod kuchyně.

Aby bylo možné úspěšně dokončit všechny kroky související se vznikem zapsaného ústavu i samotnou rekonstrukci, chce město s dostatečným předstihem vybrat ředitele či ředitelku Domova Sovova. „Výběr a jmenování ředitele zapsaného ústavu spadá ze zákona do pravomoci správní rady samotného zapsaného ústavu, ale v období před jeho založením a vznikem je nezbytné, aby výběrové řízení na funkci prvního ředitele ústavu provedl sám zakladatel, tedy město Písek,“ vysvětlil místostarosta. Rada města proto již v březnu schválila vypsání výběrového řízení na prvního ředitele. Zájemci se mohou hlásit do 25. května, všechny důležité informace získají na webu města nebo u vedoucí odboru sociálních věcí.

Stavba Domova Sovova je v současnosti největší investiční akcí města. Celkové náklady na jeho vybudování dosáhnou zhruba 200 milionů korun bez daně, zahrnují jak stavební práce, tak nákup zdravotnické techniky i vybavení interiérů. Městu Písek se na tento projekt podařilo získat dvě dotace v celkové výši téměř 80 milionů. Pobytové zařízení nabídne 57 míst v jedno- a dvoulůžkových pokojích. Součástí domova bude i vývařovna s kapacitou až 1 000 jídel denně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…