Písek: Parkování na Velkém náměstí zaplatí řidiči i kartou

03.05.2018 10:04

Dva nové parkovací automaty byly letos v dubnu instalovány na Velkém náměstí v Písku. Díky nim bude možné zaplatit za parkování i bezhotovostně, tedy platební kartou. Dalším vylepšením je možnost použití papírových bankovek.

Písek: Parkování na Velkém náměstí zaplatí řidiči i kartou
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Pokud se oba přístroje osvědčí, postupně bychom jimi chtěli vybavit i ostatní placená parkoviště. Šlo by o celkem 13 nových parkovacích automatů,“ říká Lenka Gareisová z Městských služeb Písek.

Město v této oblasti však do konce roku chystá ještě jednu inovaci. Vedle placení penězi či kartou bude možné zaplatit parkování také přes mobilní aplikaci. „Prostřednictvím organizační složky Smart Písek jsme požádali o dotaci z Jihočeského kraje. Ta pokryje polovinu z předpokládaných nákladů, které činí zhruba půl milionu korun,“ upřesňuje místostarosta Josef Knot. Dotaci se městu podařilo získat.

Řidičům v Písku už nyní usnadňuje život Dopravní portál s aplikací eParkomat (http://parkovani.pisek.eu). Díky němu najdou motorizovaní návštěvníci města i jeho obyvatelé vhodné místo k zaparkování, aniž by museli objíždět bloky domů a hledat naslepo, kde své auto odstavit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…