Písek: Písečtí navštívili lotyšské Smiltene

01.08.2018 11:30 | Zprávy

Delegace města Písku navštívila u příležitosti Letní slavnosti partnerské Smiltene v Lotyšsku. Písek je jedním ze tří českých měst, která mají navázané partnerské vztahy s lotyšskými obcemi.

Písek: Písečtí navštívili lotyšské Smiltene
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Spolupráci obou měst podpořil svou osobní účastí na akci také velvyslanec České republiky v Lotyšsku Miroslav Kosek.

Píseckou delegaci vedl zastupitel Ondřej Veselý, který je v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR předsedou Meziparlamentní skupiny Česko – Lotyšsko. Dalším zúčastněným zastupitelem Písku byl Miroslav Sládek, jenž mohl sledovat vývoj této pobaltské země při své třetí návštěvě v průběhu čtyř desetiletí.

Protože při březnové návštěvě Lotyšů v Písku vzbudil jejich pozornost projekt Smart City, prezentoval Miloš Prokýšek, zástupce organizační složky Smart Písek, na žádost partnerské strany novinky a možnosti uplatnění našich zkušeností ve Smiltene. Již řadu let běží spolupráce městských policií. Po loňské listopadové návštěvě lotyšských kolegů na jihu Čech se nyní leccos o práci tamních strážníků dozvěděli Martin Opava a Miloš Ťupa.

Kromě svých odborných zájmů se písečtí hosté seznámili s místní moderní školkou, střední technickou školou, organizacemi zabývajícími se úklidem města a vodním hospodářstvím, novou hasičskou stanicí, projekty rozvoje smiltenského regionu a samozřejmě také místní kulturou. Do budoucna projevila lotyšská strana zájem mimo jiné také o rozvoj spolupráce v oblasti ekonomiky a firemních kontaktů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rokycany: Den plný sportu nabídne Roadshow Sportmanie

22:28 Rokycany: Den plný sportu nabídne Roadshow Sportmanie

Masarykovo náměstí v Rokycanech se ve středu 19. června stane centrem sportu. Odbor sportu Magistrát…