Písek: Radní dnes schválili dodavatele nové knihovny i úpravny vody

06.04.2017 18:16

Radní na svém dnešním jednání schválili dodavatele dvou velmi významných veřejných zakázek. Dohromady se na nich přitom podařilo ušetřit přes 25 milionů.

Písek: Radní dnes schválili dodavatele nové knihovny i úpravny vody
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Předmětem zadávacího řízení úpravny vody byla dostavba nových objektů pro úpravu pitné vody a změna dokončené stavby existujících objektů v areálech úpravny a vodojemu Hradiště včetně související infrastruktury, komunikace a jímacího objektu,“ vysvětluje jednatel Vodárenské správy Písek Roman Honzík.

„S výstavbou by se mělo začít v dubnu 2017 a vysoutěžená cena je 179 milionů Kč bez DPH, což je o více než 5 milionů méně než cena předpokládaná,“ upřesňuje místostarosta Josef Knot (TOP09).

„Předmětem plnění veřejné zakázky na Městskou knihovna Písek a centrum vzdělávání byla rekonstrukce objektu bývalé základní školy J. A. Komenského na Městskou knihovnu s funkcí celoživotního vzdělávání, zejména v oblasti jazyků, IT, přírodních a technických věd,“ popisuje vedoucí odboru investic a rozvoje Václav Filip.

„S realizací bychom chtěli začít na přelomu dubna a května příštího roku. Nová knihovna bude stát 133 milionů Kč bez DPH, předpokládaná cena přitom byla 153 milionů Kč bez DPH. Zakázku se tedy povedlo vysoutěžit o 20 milionů levněji,“ dodává místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…