Písek: Zastupitelé na svém zasedání schválili návrh rozpočtu na rok 2017

02.12.2016 7:34

Zastupitelstvo města Písku na svém čtvrtečním jednání schválilo návrh rozpočtu na rok 2017.

Písek: Zastupitelé na svém zasedání schválili návrh rozpočtu na rok 2017
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Celkové očekávané příjmy jsou navrhovány ve výši 673 252 tis. Kč, celkové odhadované výdaje ve výši 821 061 tis. Kč. Rozpočet na rok 2017 je tedy navrhován jako schodkový s celkovým rozdílem 147 809 tis. Kč,“ říká vedoucí finančního odboru Ladislav Toman.

„Schodek rozpočtu bude kryt z přebytků předcházejících let. V roce 2015 skončilo hospodaření města přebytkem 64 mil. Kč o rok dříve pak přebytkem 51,5 mil. Kč. Celkový zůstatek finančních prostředků města Písku k 31. 12. 2015 činil 480 mil. Kč. Výsledek hospodaření v letošním roce je očekáván jako vyrovnaný, za jistých okolností i přebytkový a nabude tak mít negativní vliv na celkový zůstatek finančních prostředků města,“ vysvětluje místostarosta Josef Knot (TOP09).

Součástí návrhu rozpočtu jsou mj. tyto akce: Úpravna vody, nová městská knihovna (tyto 2 akce pouze v částečné výši odpovídající výdajům roku 2017), doprojektování nového plaveckého bazénu, rekonstrukce lyžařského svahu, rekonstrukce Svatotrojické ulice, rekonstrukce plovárny Svatý Václav, regenerace sídliště Jih nebo demolice Žižkovy kasárna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…