Písek v roce 2015 hospodařil s přebytkem

30.06.2016 18:32

Zastupitelům byl dnes předložen závěrečný účet za rok 2015. Město v tomto roce hospodařilo s přebytkem více než 64 milionů Kč.

Písek v roce 2015 hospodařil s přebytkem
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Město Písek hospodařilo v roce 2015 se skutečnými příjmy ve výši 742 milionů Kč, výdaji v hodnotě 678 milionů Kč. Účetní výsledek bude převeden do následujícího účetního období roku 2016,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP09).

Zůstatek finančních  prostředků na všech účtech města činil k datu 31.12.2015 celkem 480 milionů. Úvěrové zatížení města k tomuto dni činilo 71 milionů.    

„Mezi důvody kladného zůstatku patří vyšší daňové příjmy, získané dotační prostředky i příjmy z pronájmu a prodeje majetku.  Na straně výdajů se projevila dlouhodobá strategie vedení města k nashromáždění prostředků pro budoucí investice i zodpovědný přístup správců jednotlivých kapitol,“ popisuje vedoucí finančního odboru Ladislav Toman.

„Vzhledem k tomu, že připravujeme tři velké investiční akce, vítáme, že na zůstatkovém účtu máme téměř 480 mil. Kč,“ vysvětluje Josef Knot. Tyto prostředky budou využity na výstavbu nové úpravny vody v místě stávajícího vodojemu na Hradišti za cca 150 milionů Kč. Ta je naplánována se zahájením na přelomu roku 2016 a 2017. „Další významnou akcí je Rekonstrukce Alšovy školy na městskou knihovnu a komunitní centrum za cenu 160 milionů Kč bez DPH. V neposlední řadě budou finance využity na výstavbu nového plaveckého bazénu,“ dodává Josef Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…