Plzeň: Kašna Velbloud musí projít opravou

24.04.2020 18:46

V posledním dubnovém týdnu kontrolují odborníci Správy veřejného statku města Plzně stav fontán a pítek ve městě. Spustili jejich zkušební provoz, který odhalil praskliny propouštějící vodu na kamenných nádobách kašny Velbloud na náměstí Republiky.

Plzeň: Kašna Velbloud musí projít opravou
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Kamenné bloky kašny se musí zkontrolovat, praskliny vyčistit a zatmelit. Termín, kdy začne fontána fungovat, zatím lze těžko odhadnout. Doufáme, že se ji podaří spustit do konce května,“ uvedla Ilona Pelíšková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Pokud ostatní fontány a pítka budou v pořádku, budou spuštěny v plném provozu od 1. května. Kvůli probíhajícím stavebním pracím na opravě vodovodu nebudou do srpna fungovat fontánky v Šafaříkových sadech a fontána před Západočeským muzeem. Správa veřejného statku města Plzně je nechá zakrýt, aby se při stavebních pracích nepoškodily. Přikryto zůstane i sousoší Spejbla a Hurvínka v Křižíkových sadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…