Plzeň: Nejvýznamnější zasedací místnost radnice získá nové vybavení

02.12.2016 10:43

Nejvýznamnější a nejvytíženější zasedací místnost v budově historické radnice na náměstí Republiky 1 v Plzni získá nové vybavení.

Plzeň: Nejvýznamnější zasedací místnost radnice získá nové vybavení
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Už od příštího jednání bude Rada města Plzně zasedat u nového stolu, který nahradí dosavadní stůl ze 70. let minulého století, konkrétně z roku 1971. Současná modernizace jednací místnosti je poslední etapou úprav prostor této reprezentativní zasedací místnosti, jež započala před třemi lety.

„Zasedací místnost je denně využívána, v některých dnech se zde koná i více akcí, kromě zasedání rady města slouží i pro zasedání komisí městské rady, výborů zastupitelstva, pravidelných porad vedení se starosty městských obvodů, pro tiskové konference, školení či semináře nebo simulace diplomatických jednání studentských organizací či pro neziskové organizace,“ vysvětlil Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend Magistrátu města Plzně pověřený vedením odboru vnitřní správy. Zasedací místnost patří k hlavním reprezentativním prostorům historické radnice, její součástí je i soubor cenných portrétů bývalých purkmistrů, starostů a primátorů města Plzně.

Dosavadní stůl v místnosti byl kulatý, ten nový má tvar podkovy. Stůl je vyroben z takzvaných MDF desek, které jsou podýhované, po stranách budou nákližky z tvrdého dřeva. Nový stůl bude rozšířen na 23 míst. Kvůli rozšíření počtu míst bylo rovněž nutné doplnit slaboproudé i silnoproudé technologie a sítě. Dodavatel nového interiéru jednací místnosti byl vybrán formou veřejné zakázky. Návrh řešení interiéru pochází od společnosti ATELIER SOUKUP OPL ŠVEHLA, s.r.o.

Celkové náklady na vybavení dosáhly částky 597 323 korun bez DPH, předpokládané náklady byly původně odhadovány na 750 tisíc korun. Samotný jednací stůl stál 273 800 korun bez DPH.

Veškeré úpravy jednací místnosti Rady města Plzně by měly být dokončeny v pátek 9. prosince 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…