Plzeň: Po stopách plzeňských odbojářů. Post Bellum zve na sérii procházek

23.04.2022 8:35 | Tisková zpráva

Sérii procházek po Plzni, které připomenou místa spojená s plzeňskou odbojovou činností během druhé světové války, připravila organizace Post Bellum. Ta provozuje sbírku vzpomínek Paměť národa, kromě toho se ale věnuje i vzdělávání – a také pořádá akce pro veřejnost.

Plzeň: Po stopách plzeňských odbojářů. Post Bellum zve na sérii procházek
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„První vycházky série Za plzeňským odbojem jsme přichystali na úterky 26. dubna a 3. května, následovat bude dohromady deset termínů v květnu a červnu,“ uvedl Jiří Kunc, ředitel plzeňské pobočky Paměti národa, a doplnil: „Chceme, aby byly procházky přístupné pro každého – okruh sice trvá hodinu a půl, vede širším centrem města, místy, kde se odboji nejlépe dařilo. Trasa se ale dá bez problémů ujet i třeba s kočárkem anebo na vozíku.“

Kapacita procházek je omezená. Je nutné si předem zakoupit vstupenku prostřednictvím portálu GoOut. Děti do šesti let mají procházku zdarma, do 12 let za 50 korun a základní vstupné je 100 korun. Průvodcem po plzeňském odboji a místy s ním spojenými je pedagog a dokumentarista Paměti národa Vít Oliberius. Sraz je vždy v 17:30 hodin u České pošty v Solní ulici v Plzni. Vypsané termíny na procházky jsou prozatím na 26. dubna, 3., 7. a 24. května, 7. a 28. června.

Paměť národa chce do budoucna nabídku podobných aktivit dále rozšiřovat. „Tento konkrétní ročník a příprava prvního okruhu byla podpořena z grantového programu Plzeňského Prazdroje. Chceme ale, aby se nabídka procházek, při kterých je možné město poznat blíže a detailněji, mohla dále rozšiřovat. Osobně bych si přál například procházku Plzní devadesátkovou, to je téma, které aktuálně velmi rezonuje. A zároveň bychom chtěli rozšířit aktivity i do dalších měst v kraji,“ dodal Jiří Kunc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.