Plzeň: Velké divadlo obsadí francouzští filmaři

11.10.2017 15:50

Secesní budova Velkého divadla postavená v roce 1902 zaujala francouzské filmaře, kteří si jí vybrali pro natáčení historického filmu Edmond. V historii plzeňského divadla se jedná o mimořádný mezinárodní projekt. Natáčení bude probíhat po celý měsíc leden 2018.

Plzeň: Velké divadlo obsadí francouzští filmaři
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Historický film Edmond  vychází ze stejnojmenné divadelní hry o životě dramatika Edmonda Rostanda a vzniku jeho slavného Cyrana de Bergerac. Dramatik Alexis Michalik sám hru inscenoval na jevišti pařížského divadla Théâtre du Palais-Royal a nyní se ujme i režie daného filmu. Ve Francii se hra setkala s mimořádným úspěchem a získala několik prestižních ocenění.

Z důvodu natáčení bude Velké divadlo uzavřeno od 1. do 29. ledna 2018. Abonentům Velkého divadla, konkrétně skupin V1, V2, V5, V9, V10, V12 a V14, kteří kvůli pronájmu přijdou o jedno představení, nabízí divadlo adekvátní náhradu. Abonmá těchto skupin se oproti předchozím rokům skládá ze sedmi představení ve Velkém divadle. Pokud budou mít abonenti zájem, mohou si do konce roku 2018 dokoupit za zvýhodněnou cenu osmé představení z produkce Divadla Josefa Kajetána Tyla. Cena vstupenky pro tyto předplatitele je 200 Kč do Velkého divadla, nebo mají možnost v rámci této nabídky zvolit představení na Nové scéně za 280 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…