Plzeň: Veřejnost se může seznámit s návrhem regenerace sídliště Vinice

10.10.2016 15:18

S návrhem regenerace sídliště Vinice, jehož obyvatele trápí především malé množství parkovacích míst, neupravená prostranství a špatně dostupné sportovní či kulturní vyžití, se mohou občané seznámit v úterý 11. října od 17:30 hodin v jídelně 7. základní a mateřské školy Plzeň v Brněnské ulici.

Plzeň: Veřejnost se může seznámit s návrhem regenerace sídliště Vinice
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Představovaná studie je jedním z podkladů, podle kterých bude sídliště obnoveno a upraveno. Zájemcům ji přiblíží zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, který během uplynulých let zajistil projekty regenerace všech hlavních plzeňských sídlišť.

„Podněty, které získáme na základě diskuze s občany, zapracujeme do výsledné studie regenerace. Stejně tak budeme nakládat s připomínkami zaslanými do 20. října prostřednictvím kontaktního formuláře na našich webových stránkách www.ukr.plzen.eu,“ uvedl Miroslav Pešík z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Podkladem pro zpracování návrhu studie regenerace byla mimo jiné analýza potřeb místních obyvatel. „Z výsledků dotazníkového šetření, kterého se v červnu 2016 zúčastnilo více než 300 respondentů z Vinic, vyplývá, že obyvatelé vidí jako hlavní nedostatky sídliště například malé množství parkovacích míst, neupravená veřejná prostranství a malé množství dostupného sportovního či kulturního vyžití. Naopak spokojeni jsou například s dopravním spojením městskou hromadnou dopravou,“ vysvětlila Pavla Dusíková z Centra pro komunitní práci západní Čechy.

Studie navrhuje úpravy a rekonstrukci zeleně, chodníků, zefektivnění parkování, zklidnění dopravy v ulici Brněnská, rozvoj míst pro herní a sportovní vyžití dětí a mládeže, regeneraci centrálního prostoru sídliště či umístění parkovacího domu podél ulice Na Chmelnicích. Výsledná dokumentace bude podkladem pro rozhodování městské správy o úpravách v území a pro podávání žádostí o dotace.

Návrh občanům přestaví také zástupci Městského obvodu Plzeň 1, zpracovatel studie architekt Martin Kliment a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.