Plzeň připravila a hostila největší regionální setkání inovátorů

29.09.2018 16:56

Plzeň připravila a hostila největší regionální setkání inovátorů, v DEPO2015 se konal jednodenní festival Inovujeme Plzeň. Návštěvníky seznámil s technologiemi z oblasti umělé inteligence, představil řešení pro chytrá města, průmyslové inovace regionálních firem, nechyběl výzkum z univerzitního prostředí. Akci, na niž byl vstup zdarma, zahájil za město ve čtvrtek ráno primátor Martin Zrzavecký, návštěvníky přivítal také ekonomický náměstek Pavel Kotas, přítomen byl i radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

Plzeň připravila a hostila největší regionální setkání inovátorů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Plzeň si jednoznačně klade za cíl být městem inovací, vývoje a výzkumu a já jsem velice rád, že se tuto vizi daří naplňovat. Pod hlavičkou iniciativy Smart City Plzeň vytváříme takové projekty, které lidem usnadňují a zlepšují život – ať už jde o defibrilátory v ulicích, inteligentní zastávky, moderní bezpečnostní opatření ve školních družinách, mapu intenzity dopravy, elektronický portál občana a další. Prostřednictvím této akce chceme přiblížit aktivity Plzně zaměřené na technologie budoucnosti, ale také inovátorskou činnost společností, které se v našem regionu zabývají vývojem,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

„Tento festival ukazuje, že je Plzeň chytré město a že podporuje místní firmy, které mají chytrá řešení. Současně také možná vzbudí zájem studentů z univerzity i středoškoláků o technické obory, v neposlední řadě nás propojuje s univerzitou. Je to klíčová akce,“ řekl náměstek Pavel Kotas.

Své projekty přibližila Správa informačních technologií města Plzně, která akci organizačně zajišťovala. Lidem představila Centrum robotiky spolu s roboty NAO a PEPPER, projekt otevřených dat TUTA PLZEŇ, studentský vesmírný satelit Pilsen Cube II. a další.

Návštěvníci se skrze společnosti zaměřené na inovace seznámili například s virtuální realitou, uviděli, jak se řídí tok elektrické energie mezi pevninskou Evropou a Velkou Británií, nechyběl ani prototyp chytrého deraboxu, tedy detektoru výskytu myšovitých škůdců v průmyslových objektech, aplikace Ventusky, počítačové vidění s využitím neuronových sítí, 3D učebnice, představila se Armáda České republiky a další. Na akci nechyběli zástupci z univerzitního prostředí.

Souběžně s festivalem se konala konference Aliance pro bezpilotní letecký průmysl, která ukázala novinky z využití dronů v různých odvětvích, představila unikátní projekty, přiblížila aktuální legislativu a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jeseník bude cílovým městem poslední etapy Závodu míru

10:23 Jeseník bude cílovým městem poslední etapy Závodu míru

Etapový cyklistický Závod míru U23 Grand Prix Jeseník se v letošní sezoně pojede od 30. května do 2.…