Plzeň zdolává cestu do brazilského Ria, je už téměř v půli

13.07.2016 6:34

Plzeň už zdolala přes 4600 kilometrů z 9800 kilometrů dlouhé trasy do brazilského Rio de Janeiro. Zapojili se Plzeňané včetně profisportovců, ale i turisté, například v neděli 10. července to byli návštěvníci z Francie.

Plzeň zdolává cestu do brazilského Ria, je už téměř v půli
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zatím rekordní z pohledu dosažené vzdálenosti bylo pondělí 4. července, kdy členové štafety za jediný den zdolali 800 kilometrů. Velkou měrou k tomu přispěli především Jaromír Kudlička, který seděl na cyklistickém trenažéru osm hodina a ujel 283 km, a Michal Bystřický, jenž si ve stánku na náměstí Republiky vynuloval GPS a odjel do Železné Rudy a zpět, Plzeň tím k brazilské metropoli posunul o 196 kilometrů.

Velkou měrou přispěla také parta 11 běžců a běžkyň, kteří přijali výzvu manažera olympijské štafety Přemysla Švarce a absolvovali s ním běžecký okruh kolem Boleveckého rybníka. Okruh měřil 12,1 km a Plzeň se tak na pomyslné trati do Ria přiblížila dějišti olympiády o dalších více než 130 km. Další podobný společný běh plánuje Přemysl Švarc uskutečnit v úterý 19. července v 18 hodin.

Cesta do Ria se koná na náměstí Republiky. Každý může přijít denně až do konce července od 10 do 19 podpořit myšlenku překonání vzdálenosti Plzeň - Rio de Janeiro. K dispozici je cyklistický, veslařský i eliptický trenažér, zájemci mohou ale také například ujít, uběhnout či objet okruh kolem katedrály. Cesta do Ria je součástí projektu Olympijský park Plzeň, který se lidem otevře 5. srpna.

Více informací je na www.sport.plzen.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…