Podle stránky WeekenGO je Praha 3. nejatraktivnější město na světě pro rodiny s dětmi

19.10.2017 11:30

Web věnovaný městům vhodným pro víkendovou návštěvu WeekenGO přináší zajímavý a přehledný pohled na světová města a metropole.

Podle stránky WeekenGO je Praha 3. nejatraktivnější město na světě pro rodiny s dětmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Žebříček porovnávající jednotlivá města ve čtyřech kategoriích a patnácti podkategoriích, mimo jiné z hlediska památkové atraktivity, kulturně-společenského života, dopravní obslužnosti, gastronomie, ubytování či bezpečnosti, vychází pro Prahu velmi pozitivně.

Praha se umístila na 3. příčce atraktivity z pohledu kulturních událostí za metropolemi Vancouver a Hamburk. Z analyzovaných dat je Praha doporučována také jako 3. nejvhodnější město pro návštěvu rodin s dětmi. V celkovém srovnání více než 1000 světových metropolí patří Praze, po porovnání všech analyzovaných dat v jednotlivých kategoriích, celkově 21. příčka v TOP 100 (první Londýn následují Berlín a Vídeň).

„Internetové stránky, které se věnují cestovnímu ruchu, mají v posledních letech mimořádnou oblibu a velkou váhu při rozhodování, kam vycestovat na dovolenou nebo víkendovou návštěvu. Nutno podotknout, že světové metropole vybízejí k navštívení během (prodlouženého) víkendu a velkou měrou se podílejí na celkových příjmech z cestovního ruchu. Praha má hodně co nabídnout nejen z hlediska historických památek, ale také v rámci kulturních událostí a společenského života, které podporuje kvalitní dopravní obslužnost a dnes velmi sledovaná bezpečnost metropole,“ sdělil radní Jan Wolf a dodal: „Podpora a rozvoj cestovního ruchu patří již tři roky, kdy jsem ve funkci radního hl. m. Prahy, mezi mé priority. Jistým znamením, že jdeme správnou cestou je fakt, že se nám podařilo v návštěvnosti předstihnout také Vídeň, které je Praha dlouhodobým přátelským rivalem a konkurentem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…