Prachatice: Černé skládky máme přímo ve městě

27.08.2018 6:32

V letošním roce eviduje odbor životního prostředí zvýšený výskyt odložených vyřazených věcí poblíž kontejnerů či popelnic.

Prachatice: Černé skládky máme přímo ve městě
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

V letošním roce eviduje odbor životního prostředí zvýšený výskyt odložených vyřazených věcí - nábytek, matrace, umyvadla, záchodové mísy, lednice, televizory…atd. poblíž kontejnerů či popelnic, a to nejen na sídlišti. Jejich následný úklid stojí každý měsíc nemálo peněz, za měsíc červen se částka vyšplhala až na 18 000 korun.

Přitom ve sběrném dvoře lze tyto věci odložit zdarma, jen je tam dopravit. Odložení odpadu mimo vyhrazená místa je přestupkem, za který může být uložena pokuta ve výši až několik desítek tisíc korun.

Proč některým občanům chybí zodpovědnost za vlastní vyřazené věci a nemají ani snahu správně s nimi naložit? Již dávno se dojíždění za nákupy do desítky kilometrů vzdálených míst stalo běžnou normou. Přitom každý nákup obsahuje spoustu věcí, obalů apod., které v odpadu skončí téměř okamžitě. Proč je tedy zatěžko dopravit věci, které dosloužily, do sběrného dvora?

Děkujeme všem občanům, kteří umí být zodpovědní za svůj odpad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…