Prachatice: Krytý plavecký bazén po rekonstrukci otevřen

09.09.2019 12:09

Po roce a třech měsících byl bazén 2. září 2019 slavnostně otevřen.

Prachatice: Krytý plavecký bazén po rekonstrukci otevřen
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

V květnu loňského roku 2018 byl ukončen provoz dosluhujícího plaveckého bazénu. Po třicetiletém provozu byl bazén v havarijním stavu. Jeho rekonstrukce již nesnesla ani den odkladu. V případě nerespektování vážného technického stavu plaveckého bazénu, by hrozilo jeho uzavření. Na zastupitelstvu města nakonec většina zastupitelů hlasovala pro rekonstrukci plaveckého bazénu. Po roce a třech měsících byl bazén 2. září 2019 slavnostně otevřen.

Během rekonstrukce měli občané možnost sledovat postup prací na kabelové televizi a i v Radničních listech města Prachatice byla veřejnost informována o průběhu rekonstrukce. Při prvních záběrech z listopadu loňského roku se mohlo zdát, kdy ze starého bazénu zůstala pouze střecha, obvodové a nosné zdi, že firma Protom nemůže tuto technicky náročnou stavbu stihnout. Naštěstí se obavy nenaplnily a 3. září 2019 zahájil krytý plavecký bazén plný provoz.

Jsou vyměněny veškeré technologie, byla nově předlážděna velká a malá bazénová vana, přemístěna vířivka a zcela nové zázemí bufetu umožňuje návštěvníkům občerstvení jak mokrou, tak suchou cestou. Nové zázemí má i fitness centrum včetně nových posilovacích strojů. Největších změn doznala přístavba komfortního saunového světa, která nabízí finskou, solnou a panoramatickou venkovní saunu, kde se budou podle zájmu pořádat saunové rituály. Na své si přijdou i milovníci parní sauny. Venkovní ochlazovací bazén s jezírkem dokresluje celkový pohled, který vybízí k relaxaci.

Od 3. září zahájily plavecký výcvik děti ze základních a mateřských škol, autobusy sváží na základní plavecký výcvik i děti z širokého okolí. Potěšeni jsou ředitelé škol a školek, kteří v minulém roce při uzavření prachatického bazénu nemohli plnit předepsané hodiny plaveckého výcviku, které určuje Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy.

Jednou ze zásadních novinek je turniketový systém vstupu. Moderní čipová technologie umožňuje kombinaci variant vstupu do všech tří pásem, a to do plaveckého bazénu s malým bazénem a vířivkou, do saunového světa a třetím pásmem je fitness centrum. Věřím tomu, že si široká veřejnost co nejdříve oblíbí tuto moderní čipovou technologii a bude čerpat bonusy, které jsou pro všechny věkové skupiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…