Prachatice: Nově otevřen další komunitní prostor

29.10.2019 21:14

Mezigenerační zahrada společnosti KreBul byla rozšířena.

Prachatice: Nově otevřen další komunitní prostor
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice


 Dovybavena byla díky projektu Tesco pomáhá regionům (Vy rozhodujete, My pomáháme), sponzorům, Jihočeskému kraji a městu Prachatice.  Proběhlo zde setkání a slavnostní otevření 28. 10. 2019.

Zdeněk Krejsa, ředitel společnosti KreBul, o.p.s., Hanka Rabenhauptová, realizátor, Lenka Jágerová, za uživatele a Ada Lena, z Itálie, za dobrovolníky slavnostně 28. 10. 2019 otevřeli komunitní prostor – rozšíření mezigenerační zahrady u KreBulu (Štěpánčina parku), Zlatá stezka 145, Prachatice. Přestřižením pásky s navěšenými lampiony bylo působivé. Přítomna byla řada dalších lidí, kteří jsou přátelé společnosti. Do prostoru, kde již před rokem byla vysazena Lípa svobody ke stému výročí republiky, přišel i zastupitel Júsuf Traore, který vedle Zdeňka Krejsy, zastupovali město Prachatice u příležitosti státního svátku Dnu vzniku samostatného československého státu a při samotném otevření prostoru. Státní svátek ve svých krojích přišli podpořit i místní baráčníci z Obce baráčníků Vitoraz Prachatice.

Z projektů a od dárců, kterými jsou Tomáš Jirsa, senátor a Marian Šramko, podnikatel se zakoupil cvičící prvek, lavička kolem lípy, další sedací souprava, knih budka, kolo stav a další vybavení k užívání všech, kteří do zahrady s dobrým úmyslem přijdou posedět, popovídat, zavzpomínat, odpočinout, zrelaxovat, ale i zacvičit, prostě pobýt.

Po pobytu venku všichni rádi přijali pozvání za zvuku šamanských bubnů Bohdany Kollarové na posezení dovnitř. Při horkém čaji, kávě se nejen bubnovalo, promítalo (fotografie z 28. 10. 2018),  ale také soutěžilo, vzpomínalo a bylo nám dobře.

Na jaře 2020 bude prostor ještě dokončen zazeleněním, hmatovým chodníčkem a dalšími prvky a bude tak připraven k dalším společným aktivitám, třeba i s vámi.

Děkujeme všem, kteří se na vzniku prostoru podíleli: Tescu, Tomáši Jirsovi, Marianu Šramkovi, městu Prachatice a Jihočeskému kraji a všem dobrovolníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…