Prachatice: Z činnosti Městské policie

09.02.2022 6:27 | Tisková zpráva

Výběr z činnosti městské policie za první měsíc roku 2022.

Prachatice: Z činnosti Městské policie
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

2.1.                                                                                

Na linku 156 oznámila žena, že v lese nad Prachaticemi je díra cca 12 metrů hluboká a do ní spadl pes. Ten je zde asi druhý den, protože již včera z těchto míst slyšela štěkot, ale domnívala, že je zde někdo na procházce. Když štěkot slyšela ještě dnes, šla se tam podívat. Hlídka na uvedeném místě nalezla psa, který byl při vědomí a pobíhal. Protože nebylo v možnostech hlídky psa vytáhnout, byli na místo přivoláni hasiči, kteří jej za pomoci lana a přepravního vaku vytáhli. Mezitím strážníci zjistili a poté ihned kontaktovali majitele psa, kterému byl nezraněný pes předán. Hlídka jej poučila, aby příště oznámil ztrátu psa na linku 156.

6.1.

Na služebnu přišel oznámit muž, že v kostele je uzamknutá nějaká paní.  Strážníci vyhledali na faře kaplana, kterému byla informace předána, a ten poté za asistence strážníků zaseknuté dveře kostela otevřel.

8.1.

Krátce před půlnocí hlídka zjistila, že se v prostorách Velkého náměstí a ulice Solní nachází na komunikaci větší množství motorového oleje. Hlídka kontrolovala olejovou skvrnu až do Solní ulice, kde zjistila, že zde nějaké vozidlo najelo na hrbol v komunikaci a nárazem došlo k utržení výpustného šroubu, který byl na místě nalezen. Strážníci si na místo vyžádali příjezd hasičů a společnými silami olejovou skvrnu zlikvidovali.

9.1.

Kolem jedné hodiny v noci požádala recepční z nemocnice o pomoc při vyvedení bezdomovce z budovy. Hlídce na místě v podaném vysvětlení uvedl, že zde byl na ošetření a nyní se nemá jak dostat domů do Vimperku. Hlídka jej poučila, že zde není noclehárna ani hotel a doporučila zavolat taxi. Ten uvedl, že na taxi nemá peníze, ale pokusí si někoho stopnout. Poté prostory nemocnice za přítomnosti hlídky opustil.

10.1.

Na linku 156 bylo oznámeno, že v přízemí jednoho z domů na náměstí Přátelství leží injekční stříkačka. Hlídka stříkačku z místa odstranila a uložila do speciální nádoby na infikovaný odpad.

14.1.

Na linku 156 bylo oznámeno, že na parkovišti v Primátorské ulici jsou mezi vozidly pohozené použité injekční stříkačky. Hlídka stříkačky uložila do speciálního boxu na infikovaný materiál.

14.1.

Krátce po desáté hodině večer oznámil zaměstnanec sportovního zařízení, že jeden z návštěvníků odmítá opustit areál. Hlídka před bazénem zastihla zjevně podnapilého muže, kterého poučila, že celé sportovní zařízení nelze navštěvovat v podnapilém stavu a z místa jej vykázala.

17.1.

Na linku 156 bylo oznámeno, že na parkovišti v ulici Požárníků stojí vozidlo a nedá se zde projet. Strážníci na místě zjistili, že je zde vyjeté vozidlo z jednoho stání. Lustrací vozidla byl zjištěn a telefonicky kontaktován majitel. Ten se neprodleně na místo dostavil a s vozidlem za přítomnosti hlídky z místa ihned odjel.

18.1.

Krátce po desáté hodině večer si hlídka projíždějící přes Velké náměstí všimla, že v podloubí hoří vnitřek odpadkového koše. Odpadkový koš hlídka vlastními silami uhasila.

22.1.

Po sedmé hodině večer si hlídka povšimla silně podnapilého muže o berlích, který má poraněné ruce. K muži byla proto přivolána záchranná služba, přičemž lékař konstatoval, že muž má zranění na ruce, které bude vyžadovat lékařské ošetření. Hlídka poté provedla asistenci při převozu a ošetřování zraněného muže v nemocnici.

26.1.

Krátce po půlnoci oznámil nájemník jednoho z domů, že se někdo pokouší dostat do jejich domu. Hlídka po příjezdu na místo nalezla ve čtvrtém patře zjevně opilého mladíka, který ležel na rohožce před jedním z bytů. Strážníci zjistili, že si mladík v opilosti spletl patra a poté byl předán otci o patro výš.

28.1.

Při kontrole města zahlédla hlídka v Křišťanově ulici povalenou přenosnou dopravní značka ve vozovce. Hlídka značku postavila do správné polohy na původní místo.

29.01.

Krátce po dvanácté hodině bylo na linku 156 oznámeno, že se na staveništi letního kina otevřela brána, která zasahuje do silnice. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o otevřené jedno pole plotu, který následně zajistila proti dalšímu uvolnění.

30.1.

Při kontrole in-line dráhy zjistila hlídka MP, že jsou přes cestu před osadou Leptač padlé 2 stromy. Strážníci stromy vlastními silami z cesty odklidili.

30.1.

Krátce po druhé hodině v noci si hlídka všimla, že na Velkém náměstí se ze zaparkovaného vozidla šíří hlasitá hudba. Po kontrole totožnosti hlídka dva mladíky sedící ve vozidle vyzvala k vypnutí hudby. Ti uvedli, že si neuvědomili, že je hudba tolik slyšet a přehrávač za přítomnosti hlídky vypnuli.

30.1.

Na kamerovém systému bylo zjištěno, že se vlivem silného větru  uvolnilo víko u odpadkového koše na Malém náměstí. Hlídka vyslaná na místo víko vrátila zpět na místo, přičemž zjistila, že jsou zde ulétlá víka z ostatních odpadkových košů. V Žižkově ulici ulétl celý odpadkový koš z držáku a byla zde spadlá dopravní značka. Cestou hlídka sbírala různé povalené reklamní stojany a vše co nebylo pevně ukotveno. Veškeré závady strážníci uvedli do původního stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…