Pracovní skupina z Kopřivnice vyrazila do Bánovců nad Bebravou

25.03.2017 12:36

V minulém týdnu vyrazili zástupci města Kopřivnice do spřátelených Bánovců nad Bebravou na Slovensku. Zástupci z oblasti kultury, sociálních věcí, cestovního ruchu i turistů si se svými slovenský kolegy vyměnili zajímavé informace i zkušenosti.

Pracovní skupina z Kopřivnice vyrazila do Bánovců nad Bebravou
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Jednodenní návštěvu Bánovců nad Bebravou vnímali všichni zúčastnění jako velmi přínosnou. V novém spřáteleném městě kopřivnickou delegaci přivítali nejen na radnici, došlo také na návštěvu školských zařízení, kulturního domu, knihovny a mnoha dalších míst. „Cesta kopřivnických zástupců se uskutečnila na základě pozvání ze slovenské strany. Cílem návštěvy byla výměna informací, zkušeností a navázání spolupráce v různých oblastech, tak, jak je uvedeno v Memorandu, které naše města uzavřela,“ okomentovala výjezd Vendula Sopúchová z odboru školství, kultury a sportu.

Pro pracovní skupinu zástupci z Bánovců nad Bebravou připravili zajímavý program. „Atmosféra byla po celou dobu více než přátelská,“ shodli se všichni zúčastnění s tím, že viděli mnoho zajímavého. „Program setkání plně splnil má očekávání. V rámci návštěv škol nám bylo umožněno projít učebny i provozní zázemí a porovnat je s obdobně velkými školami v Kopřivnici. Zajímavé bylo i seznámení s kulturními institucemi a podmínkami, v nichž připravují kulturní programy pro město,“ prozradil jeden z členů kopřivnické delegace, ředitel ZUŠ Z. Buriana Zdeněk Babinec.

Obě strany by rády co nejdříve navázaly spolupráci, a to ať už se jedná o městské akce či aktivity jednotlivých spolků. „Rádi bychom, aby zástupci z Bánovců dorazili na letošní Kopřivnické dny techniky, neboť jejich zájem o Tatru, která velmi ovlivnila život také v jejich městě, je opravdu velký,“ uvedla Vendula Sopúchová.

Také další z členů pracovní skupiny, kteří slovenskou stranu navštívili, již mají v hlavách nápady na spolupráci. „Členové Klubu českých turistů jsou připraveni pomoci při organizaci pobytu bánoveckých turistů v našem městě i s přípravou tras. Zajímavý se pro nás jeví květen, kdy se koná turistická akce Bánovecká padesátka, které bychom se mohli zúčastnit,“ prozradil předseda Komise pro mezinárodní vztahy a člen Klubu českých turistů v jedné osobě Karel Kočiš. „I my bychom rádi navázali spolupráci s tamější základní uměleckou školou spočívající ve výměně kulturních programů a podobně,“ sdělil Zdeněk Babinec. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

10:28 Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

Stinná místa, moderní prvky, prostory pro milovníky trvalek i inspirace Paříží. Zámecká zahrada má z…