Praha 10 má nový sběrný dvůr

09.03.2015 8:28

Od března letošního roku je v Praze 10 opětovně otevřený sběrný dvůr hlavního města, a to v ulici Dřevčická, přibližně 200 metrů od ulice Černokostelecká, v areálu společnosti Domeček - odpady.

Praha 10 má nový sběrný dvůr
Foto: Hořice na Šumavě
Popisek: Sběrný dvůr

Dle sdělení magistrátu má být sběrný dvůr prozatím v provozu po dobu jednoho roku. Přítomnost sběrného dvora přímo na území městské části je významná především z hlediska zvýšené dostupnosti pro bezplatné odkládání různorodých domácích odpadů a tím jako prevence nežádoucím černým skládkám. Obyvatelé Prahy 10 v tuto chvíli mají pro svou potřebu dostatek míst, kam mohou své odpady odvážet, protože kromě dvora v ulici Dřevčická zůstávají v provozu i další blízké sběrné dvory, např. v ulicích Perucká či Malešická.

Ve sběrném dvoře lze bezplatně odkládat velkoobjemový odpad (nábytek, podlahové krytiny apod.), chladící zařízení a další vysloužilé elektroodpady (pračky, televize, sporáky, monitory, počítačové komponenty, drobné elektrozařízení apod.), všechny druhy domácích nebezpečných odpadů, autobaterie, autoskla, sanitární zařízení, dřevěný odpad, kovový odpad, plasty, papír, sklo, odpad z údržby zeleně aj. Vše v množstvím obvyklém pro provoz domácností. Jednorázový návoz odpadu je omezen na vjezd vozidel maximálně do 3,5t.

Sběrné dvory jsou provozovány v rámci systém komplexního nakládání s komunálním odpadem na území hlavního města Prahy. Občané s trvalým pobytem na území hlavního města, fyzické osoby, zde tak mohou své odpady odkládat zdarma. Trvalé bydliště je nutné prokázat občanským průkazem. Vysloužilá elektrozařízení jsou odebírána v režimu tzv. zpětného odběru. Zpoplatněn je pouze odběr pneumatik, a to částkou 25 Kč za kus. Stavební suť z bytových úprav je možné odevzdat zdarma do množství 1m³ na osobu a měsíc. Do sběrných dvorů nelze předávat směsný odpad.

Občané Prahy 10 mají v současné době v optimální dostupnosti tyto sběrné dvory:

Praha 10 – ul. Dřevčická (cca 200 m od ul. Černokostelecká)
Praha 10 a 14 – ul. Teplárenská 5 (cca 300m po pravé straně od ul. Průmyslová)
Praha 2 - Vinohrady, Perucká 2542/10 (cca 200m po pravé straně od ul. Vršovická)
Praha 4 – Spořilov, ul. Zakrytá (slepá část ulice)
Praha 3 – Žižkov, ul. Malešická (mezi ul. Na Vackově a Na Mokřině)

Provozní doba ve sběrných dvorech:
Po – Pá: 8,30 – 18,00 hod. (v době zimního času je do 17,00 hod.)
So: 8,30 – 15,00 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…