Benešov: K zaplacení poplatku za svoz odpadu doporučujeme využívat Portál občana

09.02.2024 10:32 | Tisková zpráva

Vzhledem k tomu, že město Benešov po předchozím avizování zrušilo poštovní rozesílání složenek, pojďme se znovu podívat na to, jak nyní můžete za svoz komunálního odpadu zaplatit. Kromě bezhotovostního převodu na bankovní účet a hotovostní platby na pokladnách městského úřadu je možné využít i Portál občana – šikovný nástroj, který zpřístupňuje elektronické služby všem obyvatelům Benešova.

Benešov: K zaplacení poplatku za svoz odpadu doporučujeme využívat Portál občana
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Portál občana

Portál naleznete na adrese ZDE. K přihlášení do portálu je nutné disponovat jedním z dostupných způsobů přihlášení podporovaných Národní identifikační autoritou (ZDE), jedná se například o bankovní identitu, elektronický občanský průkaz nebo Mobilní klíč eGovernmentu. Na webových stránkách města najdete videonávody vysvětlující práci s portálem.

Jakmile do portálu vstoupíte, objevíte tam přehled poplatků vůči městu Benešov, s možností jejich uhrazení pomocí platební brány, QR kódu, nebo bankovního převodu.

Mimo placení poplatků jsou v současné době navíc na portálu k dispozici formuláře pro přihlášení či odhlášení psa, přihlášení k poplatku z pobytu, záboru veřejného prostranství a přihlášení k platbě poplatku za svoz komunálního odpadu za další osoby. Dalšími dostupnými formuláři jsou přihláška k vítání občánků, k oslavě životního jubilea (zlaté svatby apod.), použití znaku města a převzetí záštity města nebo starosty.

Jak se do portálu přihlásit, jak pracovat s formuláři a jak provést platbu najdete ve videonávodech.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…