Praha 15: Žáci hodnotili řidiče "Smajlíkem"

11.05.2016 19:32

Na přelomu dubna a května 2016 se realizovala dopravně preventivní akce „Smajlík“.

Praha 15: Žáci hodnotili řidiče "Smajlíkem"
Foto: praha15.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 15

Letošní první pražský Smajlík se konal na území MČ Praha 15, která vyjádřila velký zájem o tuto aktivitu. Základním stavebním kamenem jsou zde samozřejmě děti a v tomto případě žáci 4. ročníků. Ti museli v první fázi napsat test s dopravní tématikou zaměřenou na chodce. Třídy, které měly nejméně trestných bodů, postoupily do tzv. druhé fáze.

Smajlík je zaměřený na řidiče, kteří projíždějí v bezprostředním okolí škol. Proto žáci v druhé fázi vyrazili do ulic jako „parťáci“ policistů, aby si v okolí své školy zřídili pořádek. Každé zastavené vozidlo policista nejprve zkontroloval a poté vyzval svého dětského „parťáka“ k ohodnocení řidiče. Pro tento účel si žáci měli pro řidiče vytvořit tzv. "Smajlíky" a "Mračouny. Za správné a bezchybné chování obdrželi řidiči obrázek s úsměvem. A Mračouna dostali řidiči, kteří porušili zákon a v okolí školy se plně neřídili pravidly.

Došlo i na rozdávání mračounů

Závěrečné vyhodnocení se konalo na půdě základní školy Hornoměcholupská. Na přilehlém sportovišti se sešly všechny třídy, které se akce zúčastnily a byly odměněny zajímavým dnem s policisty, hasiči a strážníky. Mohly se dozvědět něco víc o jejich službě, jak musí být vybaveni nebo jak vytrénovaný musí být policejní kůň.

I když šlo jen o pár hodin a děti s policisty strávily jen pár okamžiků ve „výkonu“, přesto souhlasily jak náročné je to zaměstnání. I když se těšily, jak budou rozdávat jen a pouze usměvavé smajlíky, bohužel, došlo i na rozdávání mračounů. Nicméně se řidiči žákům omluvili a slíbili, že to už nikdy neudělají.

Akce byla realizovaná ve spolupráci s MČ Praha 15, Obvodním ředitelstvím Policie Praha IV a Oddělením tisku a prevence Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…