Praha 3: V parku Židovské pece a v ulici Pod Lipami fungují dvě nová fitness hřiště

25.06.2016 6:29

S příchodem léta se pro veřejnost otevřela dvě nová hřiště v parku Židovské pece při ulici Jilmová naproti domu č. 45 a v ulici Pod Lipami za domem č. 45, která nabízí snadné a zábavné cvičení pro ty, jež dbají o svůj životní styl. „Upravená hřiště nyní poslouží širší veřejnosti různých věkových kategorií od maminek s dětmi až po seniory“, uvedl zástupce starostky Jan Materna. Oficiální uvedení hřišť do provozu se uskutečnil dne 23. června.

Praha 3: V parku Židovské pece a v ulici Pod Lipami fungují dvě nová fitness hřiště
Foto: mmkv.cz
Popisek: Budova radnice Prahy 3

Namísto původních zastaralých hřišť vybudovala třetí městská část nová outdoorová hřiště s moderními venkovními posilovacími stroji, hracími prvky pro děti, ale i zrekonstruovanými přístupovými cestami a novým mobiliářem.

Cvičební stroje nabízí posilovač břicha a trupu, hrudi, sedy/lehy, volný běh včetně nových dopadových ploch a pryžových schodů a stupňů, ale také hrací prvky jako houpačku, kolotoč, houpačky, pískoviště, trampolínu nebo kreslící velkoformátovou tabuli. K dispozici je také piknikový stůl, nové lavičky nebo odpadkové koše. Výraznou proměnou prošlo okolí hřiště, kde se provedly sadové úpravy, osázení nových dřevin a další terénní úpravy. Na Židovských pecích, kde se hřiště nachází na místě obklopeném ze tří stran svahem a kde je v okolí velký počet vzrostlých stromů, bylo třeba vytvořit volný přehledný prostor, mimo jiné i z důvodu bezpečnosti. Sadovnické úpravy zde proto spočívají především v založení porostů trvalek a travin na svazích, doplněných o výsadbu tří stromů a dosadbu keřů mezi hřištěm a Jilmovou ulicí.

Na hřišti Pod Lipami, nacházejícím se na otevřeném prostranství, bylo vysazeno šest stromů (5 x katalpa, 1 x dub červený), které budou na části plochy poskytovat potřebný stín, a několik okrasných keřů a stromů keřovitého vzrůstu. Dále zde vznikly záhony trvalek a travin, především  na zadní straně hřiště před plotem vodárny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …