Praha 5: JUDr. Petr Lachnit převzal záštitu nad 14. ročníkem smíchovské SENIOR-KY 2012

03.10.2012 10:40

Zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit zahájil v sobotu 29. září již čtrnáctý ročník mezinárodního šachového turnaje SENIOR-KA. Tento šachový turnaj je připomínkou Mezinárodního dne seniorů, který připadl na 1. října.

Praha 5: JUDr. Petr Lachnit převzal záštitu nad 14. ročníkem smíchovské SENIOR-KY 2012
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Mezinárodní den seniorů vyhlásil Kofi Annan, tehdejší generální tajemník Organizace spojených národů, poprvé na 1. října roku 1998. Mezinárodní den seniorů je oslavou všeho, co společnosti staří lidé přinášejí. Upozorňuje však také na problémy, se kterými se potýkají, například jejich zneužívání. Významný den si připomněli také organizátoři turnaje, tj. pracovníci Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (CSOP 5), neboť většina jejích služeb je zaměřena právě na pomoc seniorům.

Letošní ročník šachového turnaje proběhl ve zvlášť sváteční atmosféře, neboť rok 2012 je navíc vyhlášen rezoluci Valného shromáždění OSN Mezinárodním rokem seniorů. Všechny akce konané v jeho rámci jak na mezinárodní, tak i vnitrostátní úrovni, díky tomu výraznou měrou přispívají k posílení společenského postavení příslušníků starší generace, jejichž početní zastoupení v celkové populaci má zejména v hospodářsky nejvyspělejších zemích neustále rostoucí trend.

Mezinárodní šachový turnaj pod záštitou zástupce starosty JUDr. Petra Lachnita se hrál na Smíchovské radnici, Švýcarským systémem, 7 kol, 2x20 minut. Turnaje se zúčastnilo 110 hráčů a hráček. Ženy starší padesáti let a muži nad šedesát let, bez ohledu  na šachové tituly a registraci. Nejlepší hráči na prvních třech místech ve všech čtyřech kategoriích byli oceněni. Hlavní cenou je Putovní pohár Centra sociální a ošetřovatelské pomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…