Praha 6 posílá proti šmejdům 652 podpisů

11.06.2013 6:31

Dvacet pět petičních archů a na nich celkem 652 podpisů. Přesně tolik lidí neváhalo na Praze 6 vyrazit peticí do boje proti šmejdům.

Praha 6 posílá proti šmejdům 652 podpisů
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Dnes petiční archy předala společně se svým podpisem Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6 autorce dokumentu Šmejdi Silvii Dymákové v Písecké bráně. Právě tam Praha 6 uspořádala pro seniory bezplatnou projekci filmu Šmejdi a přednášku Jak nespadnout do pasti. 
 
Praha 6 byla první pražská městská část, která se k Petici proti šmejdům připojila – konkrétně od pondělí 29. dubna 2013 je možnost petici podepsat v recepci úřadu na adrese Čs. armády 23, Praha 6. 
 
„Praha 6 je do počtu seniorů druhou „nejstarší“ městskou částí – obyvatel ve věku přes 65 let máme přes 21 tisíc. Kdyby tzv. šmejdi každého druhého seniora na Praze 6 uhnali a vnutili mu zboží za průměrně 10 tisíc korun, vysají z našich seniorů neuvěřitelných 105 milionů korun! I proto jsem ráda, že Praha 6 pomůže proti šmejdům jednak filmem, jednak připojením se k petici bojovat,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6. 
 
„Šest set padesát dva podpisů na petici je obrovský úspěch a velká pomoc v boji proti těm, kteří neváhají seniory využívat ve svůj prospěch i za používání často až otřesných praktik,“ řekla Silvie Dymáková, autorka dokumentu Šmejdi. 
 
V Praze 6 budeme ve sběru petice dál pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…