Praha rozděluje odvody z hazardních her za 3. čtvrtletí

11.12.2012 18:35

Městská rada dnes projednala návrh na rozdělení finančních prostředků, které Hlavní město Praha obdrželo jako odvody z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení ve výši 104 212 760,25 Kč a z loterií a jiných podobných her ve výši 32 189 659 Kč za 3. čtvrtletí roku 2012. S návrhem souhlasila a primátor Bohuslav Svoboda (ODS) jej předloží ke schválení zastupitelstvu ve čtvrtek 13. prosince.

Praha rozděluje odvody z hazardních her za 3. čtvrtletí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střechy na Malé Straně

„V říjnu jsme určili klíč, dle kterého peníze z hazardu rozdělujeme. Již potřetí v tomto roce jdou tyto prostředky na sport mládeže, kulturu, školství, zdravotnictví a sociální oblast. Jsem rád, že i finanční prostředky za hazardu mohou ve svém důsledku přinášet pozitiva pro Pražany,“ řekl primátor hlavního města Bohuslav Svoboda.

Městským částem hl. m. Prahy bude převedeno 50 % z inkasovaných prostředků odvodů z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení, z toho polovina je určena pouze na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území městských částí hl. m. Prahy, které zajišťují dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže registrované v jednotlivých nestátních neziskových organizacích. Druhá polovina prostředků by měla být použita na kulturu, školství, zdravotnictví a sociální oblast.

Procento, kterým se jednotlivé městské části hl. m. Prahy podílejí na části odvodu z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení, se stanovuje v závislosti na poměru počtu povolených přístrojů a zařízení umístěných na území dané městské části hl. m. Prahy ve 3. čtvrtletí 2012 k celkovému počtu povolených přístrojů a zařízení umístěných na celém území hl. m. Prahy v těchto dnech.

Ostatní nerozdělené finanční prostředky budou převedeny do rezervy rozpočtu Prahy.

Návrh přidělení finančních prostředků městským částem uvádíme v příloze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…