Praha uvolní finance na prodloužení trasy A metra

13.09.2013 12:32

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila zabezpečení finančních zdrojů na realizaci prodloužení trasy A metra z Dejvic do stanice Motol. 1. náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Vávra Radě předložil materiál k zajištění výstavby metra A, kterým je řešeno její letošní pokračování. Zdrojem financování je druhá tranše úvěru od Evropské investiční banky, který již byl v celkovém objemu 8,5 mld. Kč schválen pražským zastupitelstvem.

Praha uvolní finance na prodloužení trasy A metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Pokračování spolupráce metropole s Evropskou investiční bankou je logickým vývojem v důsledku situace, kdy Hlavní město Praha čeká na cca sedmimiliardovou schválenou evropskou dotaci v rámci Operačního programu Doprava,“ uvedl 1. náměstek primátora Jiří Vávra.

Prodloužení trasy metra A patří mezi strategické investiční akce Hl. m. Prahy. Zlepší dopravní obsluhu severozápadní části metropole, zejména v oblasti sídlišť Červený Vrch a Petřiny. Projekt přispěje také ke zklidnění nevyhovující dopravní situace v centru Prahy 6 na Vítězném náměstí. Spolufinancování prostřednictvím EIB bylo jakožto nejvhodnější alternativa schváleno již v roce 2011 a dosud došlo k čerpání v objemu 6 mld. Kč z celkových 8,5 mld. Kč. Dočerpání zbývajících 2,5 mld. Kč je tak již vlastně technickou záležitostí. Dlouhodobá strategie financování projektu metra A s ním počítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…