Praha zvítězila u soudu se společností eMoneyServices

25.10.2017 16:01

Dnešní rozsudek Městského soudu v Praze zamítl žalobu společnosti Castelbar Invest, s. r. o., člena skupiny eMoneyServices, dodavatele Opencard, proti hlavnímu městu Praze. Společnost se domáhala zaplacení více jak 42 milionů Kč z titulu údajně pozdě uhrazených licenční poplatků ze strany Prahy.

Praha zvítězila u soudu se společností eMoneyServices
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

V průběhu řízení soud zjistil, že společnost Castlebar, a pravděpodobně také její předchůdci eMoneyService a Haguess, nedisponovali autorskými právy a tedy ani oprávněním poskytovat licence k Opencard. Podle advokátní kanceláře Rowan Legal jde o zásadní a velmi významný pro ostatní soudní spory kolem Opencard.

“Je to pro nás skvělá zpráva, která potvrzuje, že všechny naše kroky, jakými jsme se vypořádali se symbolem Bémovy éry, předraženou Opencard, byly zcela správné. Z těch několika soudních sporů, které s EMS vedeme, byl právě tento nejdůležitější, protože potvrzuje, že ta společnost nikdy nevlastnila autorská práva,“ přivítala dnešní rozhodnutí soudu primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…