Přerov: Chemik a Hvězda - ubytovnu řeší Teplo Přerov kvůli demolici, kino kvůli modernizaci

29.06.2019 15:03

Dvě stavební akce zahajuje společnost Teplo Přerov v prvních letních dnech. Jedna má spojitost s plánovaným bouráním Chemiku, druhá s lepšími podmínkami dodávky tepla pro jediné přerovské kino. Kromě toho společnost dokončuje i loňské investice v Předmostí. Ředitel Tepla Jaroslav Klvač potvrdil, že letos společnost proinvestuje do úprav a modernizací 15 milionů korun.

Přerov: Chemik a Hvězda - ubytovnu řeší Teplo Přerov kvůli demolici, kino kvůli modernizaci
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

O zbourání ubytovny Chemik, stojící v ulici Velké Novosady, rozhodli letos v zimě zastupitelé. Před pár dny město Přerov získalo na demolici dotaci – a do konce roku by měl být padesát let starý panelový dům srovnán se zemí. V objektu je ale výměníkové stanice, na níž jsou závislé sousední objekty, a proto bylo třeba přijít s řešením, které zajistí dodávky tepla do objektů s adresami Velké Novosady 9 a 11. „Rozhodli jsme, že povedeme teplovodní přípojku z Bratrské ulice, a to protlakem pod silnicí, takže práce neomezí dopravu ani občany. Počítáme s tím, že práce budou ukončeny nejpozději 16. září,“ řekl ředitel společnosti Teplo Přerov Jaroslav Klvač.

Další akcí je napojení kina Hvězda na stávající rozvody teplé vody, které odstartuje v pátek 5. července a prakticky bude znamenat zrušení parní výměníkové stanice v kině, které bylo postaveno v roce 1975. „Napojení nového teplovodu na potrubí bude provedeno u bývalé vojenské správy. Převážná část výkopových prací má být vedena v zeleni, takže omezení pro občany bude rovněž minimální,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. I tyto práce, které provádí Přerovská stavební společnost, mají být ukončeny k 16. září.

Společnost Teplo Přerov kromě právě zahájených či aktuálně plánovaných akcí dokončuje v současné době i další investice. Dělníci pracují v těchto dnech na výměně čtyřicet let starých potrubních rozvodů v Předmostí za teplovodní. Až budou práce hotové, plánuje se zrušení výměníkové stanice v ulicích Zahradní a částečně i Pod Skalkou. Další investice společnosti Teplo Přerov se aktuálně provádějí i v ulici Sokolská – v podjezdu pod domem zvaným „malá hokejka“. „Potrubí z roku 1968 je už za hranicí životnosti, proto byla nutná výměna. V tomto týdnu se už má pokládat nové potrubí, následně bude proveden zásyp a silnice bude uvedena do původního stavu,“ konstatoval náměstek Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …